Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2022. december 15.

Ezek a tetős sztorik nagyot mentek 2022-ben

A Jótető Blog jó szokásához híven 2022-ben is izgalmas, tetőépítéssel és -felújítással kapcsolatos kérdéseket boncolgatott bejegyzéseiben. A cikkek elsősorban az otthonépítést -és felújítást tervezők számára nyújtott hasznos, gyakorlatba is áthelyezhető tanácsokat és információkat, de azon vagyunk, hogy minden olyan ember találjon érdekességeket a blogon, aki tető alatt lakik. Szóval ha nem egy űrállomáson élsz, olvasd el te is az idei év kedvenc tartalmait!

2400x1200_bramac_joteto_blog_top5_02_1.jpg

Az alábbiakban összegyűjtöttük a legnépszerűbb 2022-es bejegyzéseinket. Ha pedig lemaradtál a 2021-es év legolvasottabb tartalmairól, ide kattints.

Párazárási pánik – hogyan előzzük meg a páralecsapódást padlástereknél

Valószínűleg nem kevés embert érint otthonában a beázás és páralecsapódás, ezért is lehetett ezzel a témakörrel foglalkozó cikkünk a legnépszerűbb. Hiszen mindenki szeretné elkerülni a homlokzaton, a mennyezeten vagy a padlástéren megjelenő vizes foltokat. A bejegyzésben összegyűjtöttük a legelterjedtebb tévhiteket, és természetesen ezeket meg is cáfoltuk. Sőt, számos tippet adtunk, hogyan lehet elkerülni vagy orvosolni a problémát. Ha szeretnél eligazodni a lég- és párazáró rétegek, tetőfóliák, a megfelelő hőszigetelés és átszellőztetés kérdéskörében, érdemes kattintani.

kepatmeretezes_hu_20180615_072154.jpg

 

Képzeletbeli séta egy különleges hídon

Bár egyelőre nem tervezzük, hogy elindítjuk a Jóhíd Blogot, a több szempontból is egyedi műszaki megoldásokat felvonultató, 2021-ben átadott tiszaugi híd külön bejegyzést érdemelt tőlünk, ugyanis a híd minőségi szigeteléséhez a BMI Villas termékei is hozzájárulnak. A bejegyzésből megtudhatod, hogy az 556 méter hosszú Tisza-híd milyen technológiával épült, illetve hogy milyen tekintetben első a magyarországi hidak között.

006.jpg

Forrás: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 

Rendszermestereink tippjei: 1. Mindig az olcsó a drága, 2. Csináld jól, vagy sehogy!

Hogy kik azok a Rendszermesterek? Olyan, saját vállalkozással rendelkező tetőfedő és kivitelező szakemberek, akik a BMI Bramac rendszerelemeinek ismeretéből elméleti és gyakorlati vizsgát tettek, kiválóan ismerik a BMI Bramac Tervezési- és alkalmazástechnikai útmutatóját, a referenciáik pedig magas minőséget képviselnek. Az idén elindított sorozatunkból két bejegyzés is a legolvasottabbak közé került. A Kövecses Tamással és Kotrics Gáborral készített interjúkból sok mindent megtudhatunk a jó szakemberekről, a tetőfedők továbbképzésére épülő BMI Akadémiáról, illetve kedvenc tetőjükről is.

09_bmi_blog_kreativok_01.png

joteto_blog_image2_1.jpg

Ha te is épp szakembert keresel tetőépítéshez- vagy felújításhoz, a BMI Bramac oldalán megtalálhatod a hozzád legközelebb elérhető Rendszermestert.

 

A sikeres tetőfelújítás legősibb módszere: tervezés időben

Tudod, hogy ha például szeptemberben szeretnéd befejezni a tetőfelújítást, mikor érdemes elkezdened a tervezést? Mikor érdemes ajánlatokat bekérni, a terveket megbeszélni a szakemberrel, megrendelni az alapanyagokat? Ebben a bejegyzésben ezekkel és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkoztunk. Ha az első tetőfelújításod előtt állsz, és bizonytalan vagy a munkálatok ütemtervét illetően, első lépésként érdemes lehet elolvasnod ezt a bejegyzést: gyakorlati tippek és tervezési útmutató lesz segítségedre.

joteto_borito_1.png

 

Ha csak egy kiadványt olvasol el tetőfelújítás előtt, ez legyen az!

Ha az előző bejegyzés elolvasása volt az első lépés a munkálatok előtt, akkor a BMI Bramac Felújítási Kisokosa a következő. Az ingyenesen letölthető, 13 fejezetet és 46 oldalnyi hasznos információt tartalmazó e-könyv a tetőfelújítás legfontosabb fázisaira és kérdéseire tér ki. Milyen tetőcserepeket és -tartozékokat válasszunk? Hogyan válasszunk szakembert? Mire figyeljünk, hogy alacsonyabbak legyenek energetikai kiadásaink? Hogyan építsük be a tetőteret? Kattints a bővebb infókért!

felujitasi-kisokos-tartalomjegyzek-1.jpg

Ha már ezzel a rövid leírással is meggyőztünk arról, hogy ez a kiadvány kell neked, ezen a linken, néhány adat megadásával közvetlenül is igényelheted a hasznos olvasnivalót a postaládádba!

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása