Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2021. július 07.

Van új ház a nap alatt! – ezért vágj bele nyáron a felújításba

Legyen szó akár az egész ház újjáépítéséről, tetőcseréről, lapostető felújításáról vagy csak a fürdőszoba átalakításáról, az időzítés minden esetben kulcsfontosságú egy lakásfelújítás során. 

joteto_applemezek.jpg

Sokak szerint a nyár a felújítás főszezonja, mások még a gondolatától is irtóznak annak, hogy munkával töltsék a jól megérdemelt vakációt. Cikkünkből megtudhatod, miért érdemes mégis ebben az évszakban belevágni az építkezésbe, és arra is adunk néhány ötletet, mire kell odafigyelned, ha nyári renoválás mellett döntesz. 

Használd ki a kedvező időjárási körülményeket! 

Vitathatatlan, hogy a száraz időszak a legalkalmasabb otthonunk belső és külső felújításra egyaránt. Nyáron nagyobb eséllyel kerülhetjük el például az eső, sár, hó vagy jég okozta kellemetlenségeket. Itt nemcsak arra gondolunk, hogy egy esetleges ásás esetén gondot okoz a fagyott talaj, vagy az esőzés beázással járhat egy tetőfelújítás során, hanem arra is, hogy a renoválással járó elengedhetetlen rendetlenséget nem akarjuk tetézni sáros lábnyomokkal vagy az alapanyagok tárolásának nehézségével. A hosszabb nappalokkal párhuzamosan ráadásul a munkálatokkal töltött idő is nőhet, ami lerövidítheti a projekt időtartamát, ezáltal pedig spórolhatunk is. 

Mire készüljünk, ha elbontják a fejünk fölül a tetőt? Mennyi ideig tarthat, és vajon el kell-e költöznünk a munkálatok idejére? Így vészeld át a felújítást!

Kerüld el a káoszt! 

 Ha napokat kell átvészelni tető, fürdőszoba vagy falak nélkül, akkor bizony nem mindegy, hogy reggel nyolckor várja-e a gyerekeket az óvoda vagy az iskola, minket pedig a munkahelyünk. Nyáron kicsit mindig lelassul az élet, és több lehetőségünk van arra, hogy egy rövid időre elszakadjunk az otthonunktól. Ha mindent jól megtervezünk és gondoskodunk arról is, hogy nyomon tudjuk követni a felújítási munkálatokat, míg távol vagyunk, megtehetjük, hogy magunk mögött hagyjuk a káoszt. Ezzel lehetővé tesszük a vállalkozók számára, hogy kevesebb fennakadással végezzék munkájukat, egyúttal elkerülhetjük a zajt, a port, valamint az olykor balesetveszélyesnek minősülő építkezési területet is. 

Gondolkodj előre! 

„Tavasz után eljön a nyár, és ősz után a tél” – elég a jól ismert dalt idézni, az idő gyors múlását nem kell tovább ragozni. A legtöbbeknek mégis csak a tikkasztó melegben jut eszükbe egy légkondicionáló berendezés felszerelése vagy egy medence beépítése, sokak pedig csak az első hosszabb esős időszak okozta beázás után döbbennek rá, milyen sokat jelent a tető korszerű vízzárása. A lakásfelújítások fele azért nem eredményez érdemi energiamegtakarítást, mert nem előre megfontoltan történik, hanem legvégső megoldásként, márpedig így a rezsiszámlák sem fognak csökkenni. Érdemes tehát előre tervezni. Miért ne készülhetnél fel a csapadékvíz elleni védelemre akár már az első nyári napsugarakkal egyidőben? 

Jótető tipp: Már Magyarországon is elérhetőek a BMI Villas APP lemezei, amelyek kiválóan alkalmasak lapostetők, zöldtetők vagy terasztetők vízszigetelésére, de megfelelőek mélyépítmények (pincék, medencék) esetében talajpára és talajnedvesség szigetelésére is. 

Előnyei: 

  • Kategóriájában kiváló ár-érték arány. 
  • Jó öregedésálló. 
  • Kiváló repedésáthidaló képesség. 
  • A nyári melegben is könnyű velük az építkezés, felújítás. 
  • A modifikált lemezek kategóriában kiváló ár-érték arány. 
  • Hazánkban gyártott termék. 
  • 10 év garancia vízzáróságra.

 Készülj fel az ünnepekre! 

Szívesen látnád vendégül a családodat és a barátaidat karácsonykor egy megújult otthonban? Ne hagyd az év legforgalmasabb időszakára a felújítást! Ugyan még távolinak tűnhet a téli szünet, de az óra ketyeg, a nagyobb átalakítások pedig a tervezéstől a kivitelezésig akár hónapokig is eltarthatnak, ezért inkább szánj magadnak elég időt a projekt előkészítésére és a vállalkozóknak a munka elvégzésére.  

Mire érdemes odafigyelned, ha felújításba vágod a fejszéd? Íme 11 tipp a szükséges előkészületekhez, hogy elkerülhesd a lehetséges buktatókat, és minél zökkenőmentesebben érhesd el a kívánt végeredményt: álmaid otthonát. 

Fontos tudnod, hogy egy ingatlan karbantartása mindenképp előnyös befektetés függetlenül attól, hogy a közeljövőben tervezed-e otthonod eladását, vagy még évekig szeretnél élni benne. Ha cikkünkkel csupán csak néhány olvasónknak segítettünk abban, hogy ne halogassa tovább a régóta esedékes felújítást, akkor már megérte. 

Akár tulajdonosként, akár kivitelezőként vágsz bele a felújításba, számíthatsz a BMI szakembereire! Legyen szó egy új tető megtervezéséről, a megfelelő szigetelőanyag kiválasztásáról, vagy épp egy régi álom megvalósulásáról, például egy kellemes tetőterasz kialakításáról, szaktanácsadóink projektre szabott javaslatokkal és árajánlatokkal segítenek a kivitelezésben. Látogass el a kapcsolat.bramac.hu oldalra, és találd meg a megoldást bármely tetőtípushoz. 

Zárásként pedig fogadj el tőlünk még egy utolsó tippet: a munka hevében sose feledkezz meg a megfelelő hidratálásról! 

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása