Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2020. december 21.

Tetőn túli felelősség

Azt már többször megmutattuk, hogyan tesztelik például a BMI Technical Centerben az ellenálló tetőcserepeinket, vagy hogyan készülnek termékeink felhasználásával díjnyertes tetőkMost pedig abba szeretnénk bepillantást nyújtani, mi minden zajlik még a magas minőségű alapanyaggyártás mellett – aktivitások jó ügyek szolgálatában. 

Biztonságos és időtálló otthonok, évtizedekig álló épületek: a BMI törekvései középpontjában az áll, hogy alapanyagaival és szakértelmével az ember igényeit szolgálja. De ahogy egy házat sem csak a tető vagy a berendezések tesznek otthonná, úgy a kemény munka mögött is ott van az emberi tényező. Erre épülnek azok a kezdeményezések, amelyeket a BMI a dolgozói jólléte, illetve a társadalmi felelősségvállalás érdekében indított el. 

Régi épületből így lesz vár

Ezért csatlakozunk Magyarországon már a kezdetek óta a Várépítő pályázathoz, amelynek keretén belül, más felajánlókkal együtt építőanyagokat biztosítunk gyermekintézmények és műemlékek beruházásaihoz. Felajánlásaink már majdnem egy tucatnyi helyre eljutottak hazánkban; tavaly például a Varászlói Óvoda megújulását segítettük, idén pedig a szakmári általános iskolások kezdhették új tető alatt a tanévet. 

bmi_bramac_joteto_jotekonysag.jpg

„A BMI Bramac nagyon fontosnak tartja, hogy a karitatív célra felajánlott termékek a legjobb helyekre jussanak el. Azt tapasztaltuk az elmúlt években, hogy nem elég a terméket biztosítani, hanem az is fontos, ki helyezi fel a tetőre, így ebben az évben örömmel fogtunk össze az ÉMSZ-es kollégákkal a Szent Asztrik Katolikus Általános Iskola új tetőjének munkálatai során” - mondta Viniczai Róbert, a BMI Bramac alkalmazástechnikai vezetője.  

Nézd meg videónkban, hogyan zajlott a felújítás! 

A BMI Villas termékeit idén a kömlődi a Kézenfog Alapítvány nyerte el a pályázaton; az épület felújítása még folyamatban van.  

Nagyító alatt a BMI

Megforgattuk a földgömböt és szétnéztünk a BMI Group vállalatai között világszerte, hogy belepillantsunk, ők mit tesznek a közösségekért és a dolgozók jóllétéért.  

Biztosan hallottál már a BMI Bramac Tetőfedő Bajnokságról, amelyen tetőfedő szakemberek mérettetik meg a tudásukat legjobb munkáikkal.  

A szakmánk utánpótlása nincs könnyű helyzetben, de a seregszemléken részt vevő szakemberek munkái azt mutatják, hogy van remény. Csak biztatni tudnám azokat, akik érdeklődnek a tetőfedő szakma iránt, hiszen komoly perspektívát tud nyújtani. Ma már gépesített eljárásokat is tudunk alkalmazni, az utókornak való alkotás öröme pedig mindig a munka velejárója” - mondta el gondolatait Viniczai Róbert. 

A tehetségek elismerése a BMI UK & Ireland irodáiban is nagy figyelmet kap, a BMI Apprentice of the Year kezdeményezésen belül, amelynek egyik célja, hogy a fiatal generációt bátorítsák szakmai útjukon. 

bmi_bramac_tetofedes_kepzes.jpg

tanulás és az oktatás is kiemelt figyelmet kap a BMI vállalatoknál világszerte is - akárcsak a BMI Magyarországnál, ahol minden évben indítunk szakmai továbbképzéseket -, így például Hollandiában a fenntarthatósággal foglalkozó dolgozók egy dedikált napon keresztül mutatták meg, miként működnek a gyárak fenntarthatóan és hogyan lehet ezt a tendenciát erősíteni.  

A finn BMI támogatja dolgozói továbbtanulását: munkájuk mellett felsőoktatási képzésben vehetnek részt; a vállalat tanulmányi szabadsággal és szerződéssel segíti a tanulókat. A BMI UK megváltozott munkaképességű fiataloknak nyújt lehetőséget a munkavállalásra, akik gyakornoki program keretén belül léphetnek be a munkaerőpiacra. A dél-Afrikai BMI Khulanathi nevű programjának keretén belül fiatalokat mentorálnak, a legtehetségesebbek pedig a helyi BMI-nál kaphatnak pályakezdő állást. 

Bár a BMI-nak fontos a dolgozói sokszínűség, az építőiparban dolgozó nők aránya így is meglehetősen alacsony. Ezért hozta létre a vállalat Women’s Leadership Network munkacsoportját, akik azon dolgoznak, hogy minél több női munkavállaló tudjon csatlakozni a csapathoz. 

A koronavírus okozta helyzetre is reagáltak a BMI vállalatok: a spanyol és portugál vállalatok maszkokat, kesztyűket és kézfertőtlenítőket adományoztak kórházaknak, Lengyelországban az iskolások otthontanulását tárgyi adományokkal segítették, Csehországban és Magyarországon pedig kiemelt figyelmet fordítottak a védőfelszerelések és a kézfertőtlenítő biztosítására. A hazai irodában már előbb elindult a kezdeményezés a heti több napos otthoni munkavégzés bevezetésére, ezt a vírushelyzet felgyorsította, ma pedig már teljes mértékben beépült a gyakorlatba. 

Ha nem szeretnél lemaradni újdonságainkról, kövesd a BMI Bramac és BMI Villas Facebook-oldalakat, vagy mentsd el a kedvencek közé a Jótető blog címét! 

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása