Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2018. november 28.

Büszkeségeink 1# - LEGO® ház Icopal fedéssel

A dán alapítású Icopal legrangosabb projektjei közé tartozik a Dániában található LEGO Ház, aminek  kivitelezésében fontos szerep jutott a márka termékeinek és szakembereinek. A terveket a szintén dán gyökerű, ma már világhírű Bjarke Ingels Group, azaz a „BIG” iroda készítette. A LEGO Ház páratlanul izgalmas élményt és látványt nyújt – nem csak az építőkockák rajongóinak.

lego_house_3.jpg

Az Icopal csapata a projekt több éves előkészítési és építési szakaszában, 2014-ben csatlakozott a munkálatokhoz, hogy az új épület sík tetőszerkezetének kialakításában részt vehessen. A LEGO Ház végleges állapotában a 2017. szeptember 28-án nyitotta meg kapuit a kreatív élmények szerelmesei előtt. Az egykori városháza helyére épült, éppen oda, ahol a híres LEGO-t is feltalálták, Billund városának közepén. A kreatív játszóház óriási teret biztosít a játéknak és tanulásnak, összesen 4,589 m2-t vehetnek birtokba a látogatók.

Az Icopal az épülethez szükséges szigetelőlemezek gyártása mellett a tetőszigetelés megtervezésére, és annak kivitelezésére is megbízást kapott. A feladat legnehezebb része a logisztikai folyamatok irányítása volt, mivel a bitumenes lemezből kialakított szigetelésre egyből el kellett helyezni a hőszigetelő táblákat is, a folyamatos munkavégzéshez pedig biztosítani kellett a nagy mennyiségű szigetelőanyag megfelelő időben történő kiszállítását. Volt, hogy egyszerre 6 Icopal tetőfedő működött együtt a helyszínen, hogy garantálják a zökkenőmentes építkezést.

lego_house_1.jpg

Érdekességek

  • Ahhoz, hogy az elemek megfelelő helyre kerülhessenek, volt hogy, 30 méteres magasságig kellett feldaruzni őket.
  • A LEGO Háznak az eredeti LEGO téglák méretarányai alapján kellett elkészülnie, vagyis 1x2,2x2 és 2x4-es méretű elemekből. Minden méretnek tökéletesnek kellett lennie, beleértve a betonblokkokat, ablakokat, belső tereket és a tetőrendszert is.
  • Az épület legimpozánsabb része a 2.200 m2-es, oszlopok nélküli előcsarnok.
  • Több mint 25 millió LEGO kocka található meg az épületben.
  • A csarnok fő attrakciója egy 15 m magas, LEGO-ból készült fa.
  • Ahhoz, hogy ezt a fát megépítse, egy ember közel 16 évi munkájára lenne szükség.
A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása