Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2022. november 22.

Felújítás 6 nap alatt

Kockaház történetek, 4. rész

Legújabb történetünkben egy Érden található kockaház átalakulását mutatjuk be. Egy tetőfelújítás hosszú folyamat lehet, a modern technológiák azonban jelentősen megkönnyíthetik a munkálatokat. Így történt az érdi kockaház esetében is, ahol mindennel együtt 6 napot vett igénybe a bontás és az építés.

A felújítás oka 

A kockaházakról már több blogbejegyzésünkben is írtunk, nem véletlen, hogy újra aranykorukat élik napjainkban: egyszerű, de nagyszerű épületek minőségi anyagokból, ráadásul egy kis felújítással kiválóan illeszthetőek a mai modern, letisztult trendekhez.  Szerencsére már a palatetők cseréje sem okoz problémát.

Kotrics Gábor BMI Bramac rendszermester Youtube-videóban mutatja be az érdi kockaház tetőfelújítását, ami egészen új megjelenést kapott a szakemberek munkája által.

A felújításnak nem kell a család életét megkeserítő folyamatnak lennie: egy tetőtervező programban előre megnézhetjük, hogyan fog majd kinézni az új tetőszerkezet a felújítani kívánt házon, az ácsszerkezetet pedig már a munkálatok megkezdése előtt legyártják, és nincs más dolgunk, mint kijelölni a felújítás kezdődátumát.

A legtöbb esetben a bontást követően 2-3 napot vesznek igénybe a különböző mérések és számítások, de van ennél hatékonyabb módja is a tetőfelújításnak: rendszermesterünk már a bontást megelőzően felmérte az épületet a Leica 3D Disto mérőműszer segítségével, majd az így kapott mérési adatokból tervezte meg az új tetőszerkezetet, és CNC szabászgépen készült előregyártásra milliméter pontosan. Ezzel a technólógiával az új ácsszerkezet már az udvaron belül volt miközben a régi tető még nem volt lebontva. Ezáltal időt spórolhatunk meg és hatékonyabbak lehetünk mindezt milliméter pontosan – a dolgunk csak annyi, hogy előre gondolkodjunk.

Megújult megjelenés 

„Április végén rendeltük meg az ügyfélnek a tetőcserepeket – azzal kerestek meg, hogy mindenképpen BMI Bramac Római Star modellt szeretnének antracit színben, elegáns megjelenése miatt. A régi ácsszerkezet még fent volt, amikor már CNC szabászgépen legyártottuk az új tetőszerkezetet, és csak ki kellett választani egy időjárás szempontjából is alkalmas időpontot a beépítésre. Mindennel együtt 6 napot vett igénybe a bontás és az építés. A munkálatok során a szomszédok meglepve látták, hogy milyen ütemben haladnak a munkalátok, és a Tulajdonos elárulta, hogy az elkészülés után is a ház köré gyűlve csodálták a végeredményt.” mesélte Kotrics Gábor Rendszermester.

Ezúttal nemcsak a ház teteje kapott új életet, de a padlásszerkezet is átalakult, a feljutás így az eddiginél sokkal kényelmesebb a lakók számára. Mindenképpen teljes tetőcserét szerettek volna, ami ráadásul költséghatékony megoldásnak bizonyult. A lakók elképzelései között szerepelt az is, hogy a korábbi 37 fokos tetőszerkezet helyett valamivel alacsonyabb, 34 fokos tetőszerkezet kerüljön a családi házra, ami ma divatosabbnak számít.

01_elotte-utana_1200x600.png

A kockaházak hálás alapok egy szakember számára

Nagy előnyökkel járnak a kockaházak építészeti szempontokból, hiszen beton födém szerkezettel épültek, rendelkeznek beton koszorúval, illetve a 100 m2-es alapterület is sok lehetőséget nyújt építészeti szempontból.

„Jelenleg is 3 megrendelésünk van kockaházak felújítására, nagyon látványos végeredmények születnek ezekből az épületekből, különösen az olyan elegáns tetőcserepekből, mint az érdi család által választott antracit Római Star. Teljesen átalakul egy kockaház összhatása egy új tető által.”

A zökkenőmentes felújításhoz tehát előre tervezésre van szükség, illetve egy megfelelő szakemberre, aki elképzeléseinket valóra is tudja váltani.

03_blog_1200x600.png

Az energiaválság „nyertesei”

Az energiaárak növekedésének köszönhetően nemcsak építészeti szempontok miatt számíthatunk a Kádár-kockák másodvirágzására.

A szakértők szerint a nagy belmagassággal rendelkező polgári lakásokkal és házakkal szemben a kockaházak tulajdonosai „nyertesnek” érezhetik magukat az energiaválság időszakában, ugyanis ezeknek az épületeknek az energiafelhasználása jelentősen kisebb.

A piac várhatóan reagálni fog a változásokra, és megnő majd a Kádár-kockák iránti kereslet, hiszen lényegesen olcsóbb lesz a fenntartásuk.

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása