Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2022. november 04.

Ha meg tudod álmodni, meg tudod valósítani!

Rendszermester rovatunk folytatásában interjúalanyunk többek között azt is megosztja velünk, miből tudható, hogy mennyire képzett szakember készítette el az adott tetőt.

Kik a Rendszermesterek?

A Rendszermesterek olyan saját vállalkozással rendelkező tetőfedő és kivitelező szakemberek, akik a BMI Bramac rendszerelemeinek ismeretéből elméleti és gyakorlati vizsgát tettek, kiválóan ismerik a BMI Bramac Tervezési- és alkalmazástechnikai útmutatóját, a referenciáik pedig magas minőséget képviselnek. Szakmai tudásukat és termékismeretüket a BMI Group know-how-ján alapuló, nemzetközi hátterű képzéseinken folyamatosan fejlesztik, így biztos lehetsz abban, hogy tetőfedéssel kapcsolatos terveid megvalósítása szakértő kezekben van.

Országos lefedettségű Rendszermester hálózatunkban mindenki megtalálja a számára megfelelő tetőfedő szakembert. A BMI Bramac kapcsolat oldalán, a térképes kereső segítségével megkeresheted a lakhelyedhez legközelebb tevékenykedő Rendszermestert, a rendelkezésre álló elérhetőségei segítségével pedig könnyedén kapcsolatba léphetsz vele.

Mint minden jó történet elején, most is visszanyúlunk egészen a kezdetekig. Becséri János már több mint két évtizede, 1996 óta foglalkozik tetőfedéssel és minden évben részt vesz a gyártói továbbképzéseken, de arra is ügyel, hogy alkalmazottjai is mindig megismerjék a különböző új termékeket.

Becséri János BMI Bramac Rendszermesterrel készítettünk ezúttal interjút.

03.png

Egyszer volt, hol nem volt…egy tető

Becséri János 1997 óta BMI Bramac Rendszermester és mind a mai napig őrzi az akkor kapott oklevelet. Akkor fogalmazódott meg benne, hogy szívesen válna Rendszermesterré, mikor olyan felkészült tetőfedő mesterektől tanulhatott, mint Karsai József és Kóbor Csaba tetőfedő mesterek. Emellett saját tetőfedő képességeit is fejleszteni szerette volna.

Inspirációt a gyártó cégek katalógusaiból merít, innen, illetve a területi képviselők tájékoztatása alapján tájékozódik a szakma legújabb vívmányairól.

02.jpg

Külön kiemelte a Bramac termékekkel való munkát is:

„A Bramac termékek, kiegészítők alkalmazását azért tartom fontosnak, mert a termékek minőségiek, jól lehet velük dolgozni, az alkalmazásuk könnyű, illetve a gyártói tanfolyamokon meg is tanuljuk ezek használatát. Nem utolsó sorban pedig van mögötte név és garancia!”

Unszolásunkra több kedvenc tetőcserepet is megosztott velünk: „a kedvenceim inkább a sík tetőcserepek, mint a Bramac Reviva vagy Tectura: a csomópontokat könnyebb kialakítani, illetve számomra ezek a legesztétikusabbak, mivel leginkább a letisztult tetőcserepek tetszenek.”

Irányelvek a tetőfedésben

01.jpg

„A legfontosabb, hogy egy tetőfedő naprakész legyen, ismerje a gyártók előírásait és alkalmazástechnikáit, illetve az ÉMSZ irányelveit is. Én, ha felnézek egy új vagy akár egy felújított tetőre, egyből tudom, hogy azt mennyire képzett szakember készítette: a szellőzők, hófogók elhelyezése, a ki- és beszellőzés helyes kialakítása egy tetőn elengedhetetlenül fontos, mint ahogy a vápák, élek kialakítása is. Sajnos nagyon sok helytelenül kivitelezett munkát látunk a mai napig.”

A tetőfelújításba kezdőkkel vagy építkezőkkel való kommunikációval kapcsolatban a következőt tudtuk meg Jánostól:

„Mindig átbeszélem a megrendelővel a tető megvalósítása kapcsán felmerülő kérdéseket; meghallgatom, milyen kéréseik, igényeik vannak, én felsorolom az egyes előnyöket és hátrányokat, de a konkrét kivitelezésbe nem igazán engedhetek beleszólást, hiszen engem azért hívtak, hogy az álmukat, egy remek háztetőt megvalósítsunk, mert a tető a házon a korona!”

A referenciái közül nagyon sok jó munkát tudna kiemelni, de az mindben közös, hogy megvolt bennük a kellő szakmai kihívás és szépség is egyben.

Becséri János azt vallja: „ha meg tudod álmodni, meg is tudod valósítani!”

Olvasd el a további Rendszermester interjúinkat és tudd meg, miért lehet mindig az olcsó a drága, mik a tetőfedő szakma kulisszatitkai vagy épp mik a TOP Tetőfedő Tulajdonságok:

Mindig az olcsó a drága - Interjú Kövecses Tamás BMI Bramac Rendszermesterrel

Csináld jól, vagy sehogy! - Interjú Kotrics Gábor BMI Bramac Rendszermesterrel

Törekedjünk a szépre! - Interjú Hersics Balázs BMI Bramac Rendszermesterrel

 

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása