Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2022. július 18.

Ötcsillagos út a tetőcserepektől a barkácsszerszámokon át a máglyarakásig

A gasztronómia és a tetőfedés fúziója

Mit keres egy barkácsszerszám a konyhában, és hogyan kerül a gyermekkorunkat megidéző desszert, a máglyarakás, egy tetőcserépre? Sárközi Ákos, Michelin-csillagos séf segítségével nem mindennapi formában bizonyosodhatunk meg a BMI Bramac Star tetőcserepek minőségéről, de a termékkínálat többi tagját is felfedezhetjük egy különleges tetőcserép-étlap formájában.

Ötcsillagos életérzés a tetőtől a tányérig

Bár a tetőcserepek és a gasztronómia kapcsolatáról már olvashattunk korábban, de azon talán kevesen gondolkodtak eddig el, hogy vajon mennyi közös pont lelhető fel az ételkészítés művészete és a minőségi tetőcserép-gyártás folyamata között?

Most erre is megtudtuk a választ: a kimagasló végeredmény mindkét esetben megköveteli a nem mindennapi szakértelmet, elengedhetetlen a kivételes minőségű alapanyagok használata és a hő megfelelő alkalmazása szintén kardinális. Legyen szó gasztronómiáról vagy tetőcserepekről, a formákkal és a színekkel hódít magának, ahogy azt a BMI Bramac tetőcserép-étlap katalógusa is elénk tárja.

Egy igazán különleges étel készítéséhez elegendő lehet akár 3 alapanyag is, ezt bizonyította be Sárközi Ákos is, aki a Római Star tetőcserépen tálalt fogáshoz csupán fűszeres piskótát, pácolt édesköményt és fényes tökmagüveget használt fel. De miért éppen a Star termékre került ez a minimalista étel?

 01_star_romai.jpg

Vízszintesen rétegelt fűszeres piskóta és pácolt édeskömény, fényes tökmagüveggel téglavörös színű Római Star tetőcserépen tálalva

 A gasztronómiában is ismeretes szendvicstechnológiával készült tetőcserepek különlegessége, hogy 3 rétegből állnak: a nagyobb szemcsés betoncserép test és a Star felület között egy finom szemcseszerkezetű cementpép réteg található, amely megbízhatóan eltömíti a nyitott pórusokat. Így egy tökéletesen sima, fényes cserépfelület jön létre – akárcsak a glazúr egy gyönyörű süteményen. Itt azonban – a dekorációs funkción túl – a fényes felület feladata, hogy kiemelkedően hosszan tartó védelmet biztosítson a szennyeződésekkel és az időjárási hatásokkal szemben.

Milyen is egy „fine dining” tetőcserép?

Fontos, hogy egy fogás ne csak ízében, de látványában is elkápráztasson. Mint szinte minden területen, a tetőcserepeknél is megjelentek az igazán letisztult, kifinomult, minimalista megoldások; a Tectura Thermo Protector is ezt a vonalat erősíti.

05_premium_tecturathermo.jpg

Ha ételhez hasonlítanánk, olyan, mint egy lenyűgöző fine dining fogás: már ránézésre is szemet gyönyörködtető. A hozzá párosított gravalax lazac, római köményes karfiollal épp ezt a kifinomultságot hozza vissza.

Gyermekkorunk kedvence új köntösben

A három színben elérhető Reviva Novo tetőcserép egy igazán hagyományos darab. Felülete múltat idéző, és fokozott színvédelmet és UV védelmet nyújt, továbbá nagyobb ellenállóságot biztosít a szennyeződések ellen is. Klasszikus, és mindenki számára elérhető, ugyanakkor sokak kedvence is egyben, akárcsak az ételek között a máglyarakás, amit a Michelin-csillagos séf újragondolt és egy kis csavarral tálalt a közkedvelt tetőcserépen.

bmi_bramac_maglyarakas.JPG

Ha szívesen megismernéd, hogy milyen további fogásokat álmodott még meg a BMI Bramac termékkínálatához Sárközi Ákos, vagy éppen további információra vagy éhes, és még jobban megismernéd a tetőcserepek és gasztronómia kapcsolódási pontjait, látogass el a https://bramac.hu/gasztro/ weboldalra!

Sarokcsiszoló a konyhában?

Ha már a tetőcserepekre varázsoltuk a gasztronómiát, miért ne vinnénk be a konyha világába ugyanezeket a termékeket? A Star termékek jó tulajdonságait már bemutattuk: időjárás-állóság, kimagasló hőoptimalizálás, a különleges szendvicstechnológia, széles választék, 30 év garancia. Ezúttal azonban egy játékos tesztelés segítségével még jobban megismerhetjük őket, és az is kiderül, hogy…

…hogyan kerül egy barkácsszerszám a konyhába…

 …vagy hogy miért esik neki barkács Ákos egy kalapáccsal a tetőcserépnek?

És nem utolsó sorban azt is megtudhatjuk, hogy hogyan is állják a sarat a Star tetőcserepek egy nem mindennapi helyszínen, a konyhában, ahol séf Ákos és barkács Ákos saját eszközeikkel mutatják be, miért is garantált a Star termékek magas minősége.

Kíváncsi vagy a teljes videóra? Nem vagy egyedül! Több mint 3 millióan nézték már meg ezt a különleges bemutatót: https://www.youtube.com/watch?v=GUAoCGEOLEU

Jótető tipp: Téged is meggyőztek a Star tetőcserepek? Ahogyan egy Michelin csillagos étterembe sem biztos, hogy azonnal kapunk asztalt, úgy a tetőcserepek és tetőtartozékok rendelésével is érdemes időben tervezni. Sőt, ha az építkezés vagy felújítás tervezésének elkezdéséről van szó, nincs olyan, hogy túl korai, amit most be is bizonyítunk: ütemterv kialakítási tanácsokért, gyakorlati tippekért és tervezési útmutatónkért olvasd el blogbejegyzésünket.

 

 

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása