Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2022. február 24.

Tetőfedő tippek és trükkök a karosszék kényelméből

A világjárvány következtében az online munkavégzés és oktatás stabilan beágyazódott a mindennapjainkba. Az online térben helyezkedett el a már második évadjával jelentkező, videós képzésekre épülő BMI Akadémia is. Természetesen ezt a szakmát sem lehet csak az interneten kitanulni, de rengeteg hasznos ismeretet gyűjthetünk be a témában – nem csak mint szakemberek.

joteto_b_2_1.png

Alapszabály, hogy egy jó tetőhöz három dolog kell: átgondolt tervek, minőségi alapanyagok és jól képzett kivitelezők.

A BMI nemcsak a Bramac tetőrendszerek és a Villas vízszigetelési megoldások gyártójaként kínál kiváló termékeket, de kiemelt helyen kezeli a szakemberek támogatását is. A hagyományos tréningeket és továbbképzéseket a pandémia óta online elérhető videós anyagok pótolják és egészítik ki – ez a BMI Akadémia. A gyors regisztrációt követően ingyenesen elérhető anyagok minden tetőfedő és vízszigeteléssel foglalkozó szakember számára hasznosak lehetnek a tudásuk elmélyítéséhez és felfrissítéséhez, de építkezést vagy tetőfelújítást tervező tulajdonosként is érdekes lehet belelesni a tetőfedő iskolába.

Egy tető tervezése és kivitelezése összetett és sokszor hosszadalmas folyamat, ahol számos olyan döntési pont van, ahol a tulajdonosnak kell kimondania a végső szót.

Természetesen ilyen a tetőcserepek színe, formája, de ugyanígy fontos lehet, hogy milyen elvárásaink vannak a hőszigetelést vagy a viharállóságot tekintve. Ezek pedig már akár igen eltérő műszaki megoldásokat is megkívánnak, melyet jó, ha mi magunk is átlátunk és értünk, legalább elméletben.

Egy felkészült tulajdonossal könnyebben szót ért a kivitelező is, megosztva a tetőépítés alapvető tudnivalóit a megrendelővel. De hasznos a tetőket érintő tudás akkor is, ha valami problémába ütközünk, legyen az egy elmozdult cserép, eltömődött csatorna, vagy az egyik legnagyobb ellenség, a falon megjelenő páranedvesség vagy penész.

A BMI Akadémia idéntől ráadásul már nemcsak a hagyományos magastetős témákat öleli fel, de a lapostetők PVC-szigeteléseihez is útmutatókat kínál. Sőt, a szakemberek és az érdeklődő laikusok le is tesztelhetik a frissen megszerzett tudásukat: az ellenőrző kérdéssorokat helyesen kitöltők között értékes nyereményeket sorsolnak ki. Ha pedig a nézőben a videók után is maradnak még nyitott kérdések, a hetente frissülő anyagokkal szinkronban három alkalommal élő Facebook konzultáció keretén belül kaphatnak válaszokat a BMI termékmenedzsereitől és elismert kivitelezőitől.

Tetőfedésre fel, induljon a BMI Akadémia!

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása