Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2021. december 10.

Az 5 legjobb tetős sztori 2021-ben

A Jótető blogot 2021-ben is több tízezren látogattátok meg, hogy érdekes és hasznos, építészettel, tetőkkel kapcsolatos cikkeket olvassatok. Idén is igyekeztünk mindenki érdeklődését kielégíteni, aki tetőfelújításban, házépítésben gondolkodik, a szakmában dolgozik, vagy csak érdeklődik az építészeti megoldások iránt. Mintegy 25 blogbejegyzés jelent meg ebben az évben: többek között írtunk a kockaházakról, a lapos- és zöldtetőkről, érdekes esettanulmányokat mutattunk be magyarországi tetőcserékről, hasznos tippeket adtunk felújításhoz, de külföldi trendeket is vizsgáltunk és a történelem tetői között is barangoltunk.

joteto_blog_december_2021_top_5_bejegyzes.png

Íme, azok a blogbejegyzések, amelyeket a legjobban szerettetek idén.

Modern kockaház tetőtérbe rejtett értékekkel

A legolvasottabb 2021-es bejegyzésünk egy háromrészes sorozat első írása. A cikksorozatban a Magyarországon elterjedt, jellegzetes kockaházak felújítási lehetőségeit jártuk körbe egy-egy konkrét példán keresztül. Az első részben egy 1963-ban épült, budapesti kockaház megújulásának történetét ismerhetjük meg. Mit lehet kezdeni egy több mint 50 éves, elhasználódott beton tetőcserepekkel fedett tetővel, hogy a végeredmény egy modern és újszerű otthon legyen? Na és mi van akkor, ha az eredeti elképzelés a tulajdonos új igényei mentén folyamat közben megváltozik? A sztorit a ház tulajdonosa és a BMI Bramac Rendszermestere meséli el.

eset_tavaszi_felujitas_1200x600_4_1_1.jpg

Élet a magasban kilencezer éve és ma

Mióta, miért és hogyan használjuk a tetőket közösségi térként? Ma már számos nagyvárosban találhatunk tetőteraszokat, rooftop bárokat, sky bárokat a magasabb épületek tetején, és ez alól a mi fővárosunk sem kivétel. Azonban ne gondoljuk azt, hogy ez az elmúlt egy-két évtized találmánya, az emberekben már jóval régebben felmerült a város feletti élet gondolata. Ebben a cikkben Zubreczki Dávid urbanista segítségével történelmi túrát teszünk a nagyvárosi tetőkön. Ellátogatunk egy sokezer éves, utcáktól mentes ősvárosba is, de még több időt töltünk el a 20. század budapesti magaslataiban, ahol többek között korcsolya- és focipályák, napozóteraszok vagy épp medencék is helyet kaptak.

kep1.jpg

A pala többé nem para!

Magyarországon a lakóépületek mintegy 14 százaléka palatetős, a fedőanyagban található, egészségre és környezetre káros azbeszt miatt azonban javasolt őket lecserélni. Adódik a kérdés, vajon egy háztulajdonos honnan tudja, hogy a palatetője sürgős cserére szorul, és egyáltalán, mi ilyenkor a teendő? Bejegyzésünkben a legfontosabb kérdésekre Viniczai Róbert, a BMI Bramac termékmenedzserétől érkeznek szakértői válaszok. 

regihaz_joteto_1.jpg

Az idei terv: felújítás!

Aki ház- vagy tetőfelújítást tervez, annak érdemes elolvasnia ezt a bejegyzést, ugyanis hasznos tippeket adunk benne a 2021. január 1-től elérhető lakásfelújítási támogatás felhasználásához. Bár ebben a cikkben 2021-et helyezzük a középpontba, a jó hírünk az, hogy a támogatás egészen 2022. december 31-ig igényelhető, így a következő év is a felújítás éve lehet! A bejegyzésben három példát hozunk arra, hogyan érdemes a támogatás összegét tetőfelújításra fordítani. Akár a gazdaságosabb irányt kedveled, akár a prémium, illetve innovatív megoldásokban gondolkodsz, itt biztosan találsz olyan összeállítást, ami rímel az elképzeléseidre.

bramac_hazfelujitas_tamogatas_rendszercsomag.jpg

Híres filmek, kalandos háztetők

A végére pedig egy kis szórakozás – de vajon mi köze van a mozinak a háztetőkhöz? A hetedik sor közepe filmkritikai oldal egyik szerzője, Hujbi olyan filmeket, filmjeleneteket gyűjtött össze, amelyekben valamilyen formában hangsúlyos szerep jut a tetőknek. Találunk köztük nagy filmes franchise-okat, képregényfilmet, francia akciófilmet, vígjátékot vagy épp sci-fit is. Neked milyen címek jutnak eszedbe? Kattints, és nézd meg, hogy mi mikre gondoltunk. Van még olyan, aminek mindenképp a listán kellene szerepelnie?

b13_a_bunos_negyed.jpg

Köszönjük szépen, hogy idén is minket olvastatok, és bízunk benne, hogy jövőre is találkozunk ugyanitt. Ránk továbbra is számíthattok, ha tetőkről van szó.

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása