Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2021. augusztus 23.

Nyárbúcsúztató - új házak köszöntésével

Lassan közeledik a nyár vége, de ez nem azt jelenti, hogy ne élvezhetnénk ki még az utolsó pillanatokat lábunkat a medencébe lógatva, kezünkben egy pohár hűsítő limonádéval és egy magazinnal. Ez az időszak kifejezetten jó arra, hogy nyitott szemmel járjunk, inspirálódjunk, tehát azt tanácsoljuk: dőlj hátra, és vessz el egy kicsit a BMI Bramac és a BMI Villas legújabb referenciaházainak világában!

bmi_bramac_7fok_enese.jpg

ELEGANCIÁBÓL SOSEM ELÉG 

Manapság egyre több mindenben követjük a modern, letisztult, minimalista irányt, legyen szó lakberendezésről, kertről vagy akár a tetőről. Egy jól megválasztott tetőcserép egy színben hozzáillő vakolattal rendkívül elegáns látványt nyújt: nincs is erre jobb példa egy antracit színű BMI Bramac Római Protector tetőcserépnél, fehér fallal párosítva! 

A ház modern megjelenéséhez és délvidéki hangulatához hozzájárul a lágy, hullámos tetőcserép. Fedésképével kiválóan beleillik környezetébe, ugyanakkor mégis kitűnik egyediségével, mely nemcsak kinézetének, hanem a Protector felületnek köszönhetően, a szélsőséges időjárási viszonyokkal szembeni teherbírásának is tulajdonítható. 


bmi_bramac_platinum_star_szeged.jpg

Érezd magad csillagok között

Ha a csillagokra gondolunk, olyan jelzők jutnak eszünkbe, mint a fényes, a ragyogó, de ma már azonban a magas minőségre is könnyen asszociálunk, elég csak a hoteleket vagy az éttermeket említenünk. Nem véletlen tehát, hogy a képen látható tetőcserép éppen a Star elnevezést kapta, hiszen joggal tekinthető a tetőcserepek etalonjának különleges gyártási módszerének jóvoltából.

De mitől is olyan egyedi? A szendvicstechnológiának köszönhetően a betoncserép különleges, fényvisszaverő felülete fényes és sima, ugyanis jellegzetessége abban rejlik, hogy három rétegből tevődik össze: egy anyagában színezett beton cseréptestből, egy finom szemcseszerkezetű cementpép-rétegből és az egyedülálló Star felületkezelésből. A barna metál színű BMI Bramac Platinum Star tetőcserepek az otthonosságot és a biztonságérzetet egyaránt megteremtik, a fémes csillogás pedig méltán megkoronázza a tetőt.

r_dji_0758.jpg

Álmodj nagyokat, és a hangulat garantáltan nem lesz lapos!

Erre az épületre tökéletesen illik az a mondás, miszerint a kevesebb néha több! Nem véletlen, hogy egyre inkább divatossá válnak a lapostetők változatos felhasználási módjuk, letisztultságuk és könnyű kivitelezhetőségük miatt. A lapostetős épületek bárhol megállják a helyüket, könnyen illeszkednek a városképbe, ráadásul a képen látható megoldás helyett számos más lehetőség közül is választhatunk: megfelelő rétegrenddel kialakítva a tetőn akár járható terasz vagy egy zöldtető is kialakítható.

A képen látható Monarplan G üvegszál hordozóbetétes, szintetikus tetőszigetelő lemezzel ellátott BMI Villas PVC lapostető, tartós és megbízható megoldást kínál olyan hatásokkal szemben is, mint a nagy hőmérsékletváltozások, az UV-sugárzás vagy éppen a fagyás. A PVC tetőszigetelő lemezek nemcsak lapostetők, hanem íves és hagyományos sátortetők esetében is alkalmazhatóak megfelelő rögzítési móddal.

Mi mindent lehet kihozni egy lapostetőből, és mire kell odafigyelni a vízszigetelés során? Ismerd meg közelebbről sokoldalú lakótársunkat!

bmi_bramac_tetok_1.jpg

Légy részese a természetnek

Ki ne ülne ki szívesen egy ilyen erkélyre elfogyasztani a reggelijét egy gyönyörű kilátás és madárcsicsergés kíséretében? A kétszintes családi háznak kifejezetten egyedi jelleget kölcsönöz a középen elhelyezkedő emeleti és földszinti terasz, a ház mellett elnyúló növényterasz, és természetes hangulatát csak fokozza a téglavörös BMI Bramac Tectura beton tetőcserép. A Novo felületkezelés nagyfokú szín- és UV-védelmet nyújt a tetőcserépnek, így ugyanolyan élénk marad később is, mint új korában.

A kortárs formatervezés, a terméskővel díszített homlokzat, a fa teraszburkolat és a téglavörös tetőcserép kombinációja a házat egyszerre teszi elegánssá, de mégis otthonossá.

bmi_bramac_adria_montano_szeged.jpg

Sziesztázz otthon, mediterrán környezetben!

Nem kell elutaznod Spanyolországig, ha mediterrán életérzésre vágysz, elég a BMI Bramac Adria tetőcserepet választanod otthonod tetejére, és még rossz időben is megőrizheted nyári hangulatod! A meleg színek tökéletesen passzolnak a montano árnyalathoz, így a képen látható fallal teljes az összhang, ugyanakkor izgalmas lehet egy hidegebb színnel való kombináció is.

A nyugalmat árasztó, romantikus légkört teremtő tetőcserepet nemcsak háromrétegű, többszínű rusztikus felülete és lágy hullámai miatt érdemes választani, hanem azért is, mert gyártása során színezett cementpépet használnak, így eggyé válik az alaptesttel és a színét az idő múlásával is megőrzi.

Amennyiben ezek a gyönyörű házak elgondolkodtattak egy esetleges tetőcserén, és további ötleteket szeretnél gyűjteni, vagy megbizonyosodni arról, hogy melyik tetőcserép lenne számodra a tökéletes, tekintsd meg új image katalógusunkat! Kezdd el időben tervezni házad felújítását, melyhez segítséget nyújthatnak Szaktanácsadóink és felújítási kisokosunk is!

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása