Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2021. március 31.

Tetőfedő a szomszédom – palatető felújítása problémamentesen

Kockaház történetek, 2. rész

Legújabb történetünk Kalocsa békés, külvárosi övezetében játszódik. A sok hasonló ház között könnyedén megtalálhatjuk főszereplőnket, egy 1980-ban épült, klasszikus kockaházat, amely nemrég teljes felújításon esett át: a homlokzat újrafestése gondozott külsőt teremt, az élénkzöld nyílászárók üde színt kölcsönöznek az épületnek, és a tető is szebb és jobb, mint új korában. Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogyan zajlott le zökkenőmentesen a kalocsai kockaház tetőfelújítása, hála a kivitelező szakértelmének, gyors és precíz munkájának, valamint a tulajdonossal kialakított kölcsönös bizalomnak. 

eset_tavaszi_felujitas_1200x600_2_2_-min.jpg

A sikeres tetőfelújítás lépései 

1. Válassz megbízható, profi szakembert

Mikor a Ladnai házaspár elhatározta, hogy eljött az ideje otthonuk tetőfelújításának, nem kellett messzire menniük, hogy megfelelő szakembert találjanak a munkára. Velük egy utcában, csupán néhány házzal odébb lakik ugyanis Ruzsinkó Zoltán, a BMI Bramac Rendszermestere, akit ráadásul gyerekkora óta ismernek. A környékbeli lakóházak mellett több középület is neki köszönheti korszerű fedését, így teljes mértékben megbíztak benne. Zoltán szerint az ismeretség nyilván leegyszerűsít néhány dolgot, ugyanakkor kihívást is jelent. „Mindig ismerősnek dolgozni a legnehezebb, hiszen az ember még inkább szeretne megfelelni az elvárásoknak. Ennek ellenére természetesen örömmel vállaltaa feladatot.” 

négyzetes alaprajzú, földszintes, 100 négyzetméter körüli alapterületű klasszikus kockaház harmincéves fedése alatt biztosan sok életre szóló élmény született, de sajnos a sokat megélt palatetőt az elmúlt években több alkalommal is megtépázta a vihar. Ruzsinkó Zoltán elmondta, hogy egy-egy leesett pala-elem miatt már dolgoztak korábban is a házon, és bár a tető szerkezete továbbra is olyan jó állapotban volt, hogy egyáltalán nem igényelt javítást, főként egészségügyi okok miatt a palatető lebontását javasolta a tulajdonosoknak. Az azbeszttartalmú pala rákkeltő hatású, így akár komoly következményei is lehettek volna, ha fent marad. Nem beszélve arról, hogy a tetőcserével a ház értéke is növekszik – magyarázza a szakember. BMI Bramac számára a biztonság kiemelten fontos, ezért vállalatunk segítséget nyújt vásárlóinak és partnereinek a palatetők felújítása során keletkező, környezetre ártalmas veszélyes hulladék szakszerű eltávolításában, majd ártalmatlanításában. 

Látogass el a kockahazteto.hu oldalra, ha szeretnél többet tudni a tetőfelújításáról! Olvass további inspiráló kockaház történeteket, böngéssz szakértői tartalmaink között, válogass tippjeink és tanácsaink közül, és valósítsd meg álmaid otthonát! 

2. Használj minőségi alapanyagokat

Miután megállapodtak a munkában, még várt rájuk néhány fontos döntés az új tetőt illetően. Szerencsére Zoltán az egész felújítás alatt segítette a tulajdonosokat javaslataival annak érdekében, hogy egy minden elvárásnak megfelelő, stabil és időtálló tetőt kapjanak végeredményül. 

Mivel nemrég újították fel fémlemezekkel a garázsukat, a háztető esetében is hasonló megoldásokban gondolkodtak” – emlékszik vissza Zoltán. Végül sikerült őket meggyőznöm arról, hogy a cserépfedéssel sokkal jobban járnak, mind a tető tartóssága, biztonsága tekintetében, mind pedig esztétikai szempontból."

Így a ház lakóinak már csak rá kellett bökniük a katalógusban a nekik leginkább tetsző tetőcserépre. A színben biztosak voltunkvégül a szürke árnyalatúak közül a Duna Merito Plus antracit tetőcserepet választottuk. Gyakorlatilag ez volt az utolsó mozzanat, amit meg kellett tennünk a felújítás során, minden mást a tetőfedőre bíztunk – meséli Ladnai Tiborné. Az új kinézet pedig magáért beszél: bár a ház vörös síkpala helyett sötétszürke hullámos tetőcserepet kapott, az összhatás harmonikusabb, mint valaha. 

eset_tavaszi_felujitas_1200x600_1_2_-min.jpg

3. Gondolkodj rendszerben

Ruzsinkó Zoltán ezt követően összeállított egy rendszerelemekből álló csomagot, ismertetve, mi miért hasznos: a biztonságot a viharkapocs, a rögzítőkarom és a fém hófogó garantálja, míg a teljes átszellőzést a szellőzőléc, szellőzőszalagok és a gerincléctartó biztosítja 

Mindenképpen az összes szükséges rendszerelem használatát szoktam javasolni, mert bár nagyobb egyszeri kiadást jelent, hosszú távon a tulajdonosok érdekét szolgálja, hiszen elősegíti a fűtési energia megtakarítását, a megfelelő belső hőérzet biztosítását és a kényelmet is” – magyarázza a szakember. Talán nem is gondolnánk, milyen fontosak ezek a tartozékok, pedig megfelelő szellőzés hiányában például a padlástérbe jutó párás levegő hideg időben kicsapódik a tetőfólia belső oldalán, és visszacsöpögve károsítja a szigetelést, amelynek következtében erodálódik a faszerkezet, valamint penészesedés és gombásodás is bekövetkezhet. A teljes felületű hófogás pedig nem csak az ereszcsatorna védelmét szolgálja: hiányában a lezúduló hó komoly károkat tehet a parkoló autókban, de akár még személyi sérülést is okozhat.

Egy viharálló tető ma már alap elváráskülönösen az egyre gyakoribb extrém időjárási körülmények között. Jó, ha nem kell amiatt izgulnia az embernek, hogy megmarad-tető a feje felett."

Pusztán tetőcserépből ma már nem lesz háztető. A tetőkkel szemben növekvő elvárásoknak csak egy jól átgondolt, teljes tetőrendszerrel lehet megfelelni. A hőszigetelő anyagok, valamint a vízzáróságot és viharállóságot fokozó rendszerelemek elengedhetetlen részei egy korszerű tetőnek. Azért alakítottuk ki négy rendszercsomagunkat, hogy biztosan mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt. Ha szeretnél többet tudni BMI Bramac tartozék csomagajánlatokról, látogass el weboldalunkra! 

eset_tavaszi_felujitas_1200x600_3_2_-min.jpg

4. Élvezd a végeredményt: egy biztonságos, időtálló tetőt

Míg korábban minden viharnál azon kellett aggódni, vajon hány pala ússza meg épségben, a felújított háztető még 20-30 évig garantáltan gondtalan otthont biztosít tulajdonosai számára.

„Nagyon elégedettek vagyunk mind a munkával, hiszen a tervezéstől kezdve a termékek beszerzésén át a gondos kivitelezésig mindent profin intéztek, mind pedig a végeredménnyel, tetővel azóta semmi problémánk nem akadt” – mondja a tulajdonos.

Ruzsinkó Zoltánnak sikerült minden elvárásnak megfelelnie, és szerencsére így a szomszédok közötti jó viszony továbbra is megmaradt. 

Így kapott új külsőt a kalocsai kockaház, amelynek bár formája nosztalgikus hangulatot idéz, modern elemekkel felszerelt teteje maximálisan megfelel a jelen kor elvárásainak. 

A BMI Bramac innovációjának köszönhetően nem kell többé választanod finom megmunkálású, csillogó felület és a betoncserepek jól ismert ellenállósága között. A csúcsminőségű Star tetőcserepek alapjait a nagyobb szemcsés, anyagában színezett betoncserép adja, ezzel biztosítva a termék tartósságát. A szendvicstechnológiának köszönhetően erre a masszív alapra kerül egy finom szemcseszerkezetű cementpép réteg, majd az a különleges kialakítás, ami a kerámiára jellemző sima, fényes felületet eredményezi.  

Ha most vásárolsz örök csillogást biztosító Star tetőcserepeket, befektetésed többszörösen is megtérülhet: egy stabil, időtálló tetőn kívül elnyerheted akár az 1 millió forintos fődíjat isTudj meg többet a promóció részleteiről az alábbi oldalon: www.bramacnyeremeny.hu 

Olvasd el a további kockaház történeteinket, és nézd meg videónkon, hogyan válik egy kockaházból modern otthon:

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása