Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2021. március 18.

Legyen gyerekjáték a felújítás

5+1 tipp, hogy a házfelújítás könnyen menjen

A házfelújítás nem egy hétvégi program: hosszú és körülményes út is vezethet addig, amíg elégedetten térünk be megújult otthonunkba. Ahhoz, hogy ez a túra kevésbé legyen akadályokkal teli, összegyűjtöttünk néhány szempontot, aminek mérlegelésével könnyebben megy majd a felújítós projekt.

Tippjeink mellé a BMI Bramac termékmenedzsere, Viniczai Róbert ad gyakorlatias tanácsokat.

rendszercsomagok_bramac_hazfelujitas.jpg

1. Vedd észre időben!

Ha minél hamarabb észreveszed, hogy a tető egy része vagy teljes egészében felújításra szorul, akár egy nagyobb kár is könnyebben elkerülhető, így például nem kell majd egy kellemes szombat reggel arra kelned, hogy beázott a tető vagy elkezd penészesedni az épület.

felujitas_bramac_viniczai_joteto.jpg

A szakember tanácsa: „Tulajdonosként nem kell felmenned a tetőre, bízd szakemberre az átvizsgálást! Milyen esetekben szükséges ezt mindenképp megtenni? Egy újonnan vásárolt ház esetleges hiányosságait vagy egy extrém vihar, jégeső utáni károkat a szakember szeme rögtön kiszúrja. Ha megközelíthető a padlástér, akkor ott érdemes időközönként körülnézni. Amit laikusként is észrevehetsz, ha esetleg ott jön be fény, ahol eddig nem. A nedvesedést a tetőfólia hátoldalán vagy már akár a padlástéren belül, a padlón vagy a faanyag oldalán is ki lehet szúrni. A téli párásodást -5 – -10 °C körüli külső hőmérsékletnél célszerű ellenőrizni. Ilyenkor tegyél egy gyors kört a padlástérben, hogy nincs-e párakicsapódás például a tetőfólia belső felületén.”

Jótető tipp: A tavaszi nagytakarítás éppen esedékes, ezek a rutinvizsgálatokkal is könnyedén összeköthetőek!

2. Járj nyitott szemmel!

Az építkezés, felújítás nem olcsó mulatság, de ha jól időzítesz és nyitott szemmel jársz, jelentős összegeket spórolhatsz. Például 2021. január 1-től igényelhető egészen 2022 végéig a lakásfelújítási támogatás azok számára, akik saját tulajdonú ingatlanukban 25 év alatti gyermeket nevelnek. A támogatás beltéri és kültéri munkálatokra is elszámolható, felhasználása széles körben lehetséges - többek között tetőfelújításra, tetőcserére is fordítható az összeg. Ha az elinduláshoz a tőke hiányzik, felújítási hitelt vehetnek fel azok a családok, akik egyébként is jogosultak az állami otthon-felújítási támogatásra.

Érdemes rendszeresen figyelni a kereskedések, gyártók akcióit, így a BMI Bramac termékei is rendszeresen elérhetőek kedvezményes áron.

Jótető tipp: Görgess lejjebb, és iratkozz fel a BMI Magyarország hírlevelére, hogy ne maradj le az aktualitásokról, legújabb akciókról!

3. Válassz jó szakembert!

Minden háztulajdonos álma egy megbízható szakember, aki az elképzeléseknek megfelelő, minőségi munkát ad ki a keze közül. Hogyan biztosíthatod be magad a választással kapcsolatban?

Ha teheted, nézd meg a választott szakember munkáit, beszélgess olyan háztulajdonosokkal, akiknek előzőleg már dolgozott, így hitelesebb képet kaphatsz róla. Jó referencia lehet, ha a tetőfedő szakmai elismeréseket is a magáénak tudhat, vagy ha folyamatosan képzéseken vesz részt. A magas színvonalú továbbképzéseknek nyújt teret például a BMI Akadémia is.

Érdemes meglátogatni a tetőfedő weboldalát, Facebook-oldalát, ha rendelkezik vele, itt további referenciákra lehet bukkanni. A pontosság, a megbeszéltek betartása szintén fontos része a gördülékeny munkának.

felujitas_bramac_viniczai_joteto_szakember.jpg

A szakember tanácsa: Ha azonnali problémát, például beázást kell orvosolni, már az is nagy szerencse, ha találunk olyan mestert, aki rögtön tud segíteni, emiatt is kiemelten fontos az, hogy előre gondolkodjunk, főleg, ha nagyobb felújítási munkáról van szó. Nem újdonság, hogy jó szakembert nehéz találni, de talán még ennél is nagyobb feladat, hogy olyan mestert találjunk, akinek a naptárja nincs hónapokra, évekre előre tele. Ezért egy-egy munkálat kapcsán tanácsos fél, de akár egy évre előre egyeztetni a tetőfedővel. Érdemes előszerződést kötni, amely mindkét fél részére biztosíték a munka elvégzésére.

4. Készülj fel te is!

Annak érdekében, hogy tulajdonosként releváns kérdéseket tudj feltenni és értsd azt, amit a házadon dolgozó szakember mond, nem árt, ha tisztában vagy alapvető fogalmakkal. Tudod-e mi szükséges a tartós hőszigeteléshez vagy miért nyújt biztonságot a teljes felületű hófogás? A BMI Bramac magas szakmaisággal, de nemcsak szakemberek számára érthető anyagaival könnyedén képbe kerülhetsz.

Jótető tipp: Végre zajlik a felújítás, na de hogyan vészeld át tulajdonosként ezt az időszakot? Olvasd el blogposztunkat!

5. Gondolkodj rendszerben!

Csak tetőcserépből nem lesz tető, ezért érdemes rendszerben gondolkodni és a tetőcserepekkel együtt a gyártó saját rendszerelemeit előnyben részesíteni az utángyártott tartozékokkal szemben. A gyári alapanyagok minősége garantált, illetve így azon sem kell aggódnunk, vajon kompatibilisek-e egymással.

Mivel minden tető más és más, a személyre szabott megoldásokat szem előtt tartva hoztuk létre új rendszercsomagjainkat. A Standard, Star, Prémium, Prémium 7 ° csomagok kialakításával az volt a cél, hogy összeállításukban, felszereltségi szintjükben még jobban illeszkedjenek a tetőfelújítók és építkezők elképzeléseihez.

A rendszercsomag választása nemcsak praktikus, de az erre járó garancia biztonságot is nyújt: a tetőcserepekre 30 év Új-Érték garancia érhető el, Star rendszercsomag vásárlása esetén pedig további, a teljes tető működésére vonatkozó, minden rendszerelemre kiterjedő 15 éves rendszergarancia jár.

Jótető tipp: Kedvező ár, különleges csillogás vagy extrém viharállóság – neked melyik a fontos? Találd meg számodra az ideális rendszercsomagot, amelyet igényeidre szabva extra szolgáltatásokkal egészíthetsz ki. Ha nem tudsz dönteni, keresd Tanácsadóinkat!

+1 Tartsd karban!

Ahhoz, hogy a fáradságos munka gyümölcsét sokáig tudd élvezni, figyelj oda a tető és a hozzá tartozó rendszerelemek karbantartására. Tisztítsd meg rendszeresen a csatornát a falevelektől, ágaktól, szennyeződésektől, nézd át a szegélyeket, vápákat, vizsgáld meg a tetőcserepeket. A kisebb karbantartási munkák saját kezűleg is elvégezhetőek, de ha biztosra szeretnél menni, érdemes szakemberhez fordulni.

Jótető tipp: A házat nemcsak a természeti elemek „vehetik birtokba”, hívatlan vendégként a nyestek is megkörnyékezhetik a kertet és a padlást. Kattints tovább, ha kíváncsi vagy a legjobb nyestűző tippekre!

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása