Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2019. július 08.

Védelem a tetődnek = védelem az otthonodnak

Otthonunk védelmének biztosítása az alapköve a gondtalan és boldog mindennapoknak. Az otthon ugyanis jóval többet jelent a négy falnál, melyek közt időnk számottevő részét töltjük. Itt érezzük magunkat a legnagyobb biztonságban a világon. Ahhoz azonban, hogy mindezt fenntartsuk, gondoskodnunk kell megfelelő ellenállóképességéről – hogy semmi se zavarhassa meg nyugalmunkat.

Otthonunk védelmének érdekében fontos odafigyelnünk a tető védelmére is. A legtöbb, amit biztonságáért tehetünk, hogy megfelelő minőségű tetőszerkezetet választunk és azt kellő védelemmel látjuk el.

Az első fontos tényező, amit időben számításba kell vennünk, ha új tetőrendszer kiépítésén, vagy a már meglévő felújításán gondolkozunk, hogy az adott gyártó mennyire megbízható: mióta van jelen a piacon, illetve mire hány év garanciát vállal. A BMI Bramac 1984-ben jelent meg a Magyarországon, meghonosítva a tetőrendszer fogalmát. A márka – a piacon egyedülállóan – komplett tetőrendszer vásárlása esetén 15 év rendszergaranciát vállal a teljes tetőre, minden rendszerelemre és kiegészítőre, valamint 30 év garanciát ad a tetőcserepei fagyállóságára, vízzáróságára és mérethűségére.

Szél, csapadék

Ahogy évről évre változik a klíma, egyre szélsőségesebb időjárási jelenségeknek lehetünk tanúi. Manapság egyáltalán nem ritka, hogy egyik napról a másikra változik drasztikus mértékben az időjárás, és ez nem csupán az emberi szervezet számára, de a házainkat óvó tetőszerkezeteknek is új kihívásokat jelent. Kihívásokat, amikre fel kell tudnunk készülni. Ennek érdekében pedig a tetőpiacnak újfajta, minden korábbinál modernebb és megbízhatóbb megoldásokat kell biztosítania.

Tény, hogy a szél és a különböző csapadékformák tudnak a legrövidebb idő alatt a legnagyobb károkat okozni a tetőcserepekben. Ha pedig a tetőcserepek megrongálódnak, az az otthon töltött idő békéjét és nyugalmát teheti tönkre. Éppen ezért a BMI Bramac tetők minden rendszerelemét együtt, szélcsatornában tesztelik a németországi tesztközpontban, hogy garantált védelmet nyújtsanak minden körülmények között.

thermo_protector_kisebb_1.jpg

A különleges Protector bevonat a BMI Bramac válaszát jelenti a rendkívüli időjárási és környezeti hatásokra. Az ezzel a réteggel ellátott beton tetőcserepek hosszan tartó védelmet nyújtanak a környezeti hatásoktól, a szennyeződésektől és a színfakulástól.

Hőség

A kellemes hőérzet mindenki számára kiemelkedően fontos, hiszen nagy mértékben hozzájárul komfortérzetünkhöz. Az egyre forróbb nyarak és az egyre nagyobb hőingadozások komoly kihívást jelentenek otthonunk optimális hőmérsékletének fenntartásában. A BMI Bramac erre a problémára is hatékony megoldásokat nyújt.

A divatos, sötét színárnyalatú tetőcserepeknél fokozottan jelentkezik a felület felmelegedése, ezek a sötét színek ugyanis jobban elnyelik a felmelegedést okozó infravörös sugarakat. A Prémium kategóriás, Thermo Protector felülettel ellátott tetőcserepekkel nem kell választanunk kedvenc sötét színeink és az élhető tetőtér között, ugyanis ezek a tetőcserepek visszaverik a Nap azon sugarainak jelentős részét, melyek a felmelegedésért felelősek. Ennek köszönhetően a hosszú napsütéses órák sem okozhatnak kellemetlenséget a nyári kánikulában.

A tetők legújabb generációját képviseli a BMI Bramac által kifejlesztett Star bevonat. Az ezzel ellátott tetőcserepek a betoncserepek összes pozitív tulajdonságát felvonultatják, és még sokkal többet. A különleges, szendvicstechnológival kialakított tetőcserepek

 felülete gyönyörűen sima és fényes, míg alatta masszív, szemcsés réteg található.

Mindezeken felül a BMI Bramac egy másik, esztétikai jellegű problémára is praktikus megoldással szolgál; történetesen arra, hogy a tetőcserepek orr-részén könnyen megtapadnak a szennyeződések. A Tegalit Star tetőcserepek esetében azonban  az orr-részt is ugyanolyan bevonattal látták el, mint a felületét. A klíma- és időjárás-biztos fedés mellett így a Tegalit Star tetőcserepei színüket és szépségüket is tartósan megőrzik, hogy minél tovább gyönyörködhessünk bennük.

A lapostetők hővédelme

A bitumenes lemezzel fedett lapostetők, valamint a fémlemezszegélyek és elemek hő- és fényvédelmére a BMI Villas a piacon egyedülálló terméke jelent innovatív megoldást, amelyet 2019-ben Construma díjjal is elismertek.

Ez a termék a BMI Villas SILVER PRIMER® Speed VARNISH SBS, mely egy gyorsan száradó, oldószeres SBS modifikált bevonat. Olyan új generációs fényvédő bevonatról van szó, mely amellett, hogy rendkívül hatékonyan védi az épületet a túlzott felmelegedéstől, alumínium pigmentjeivel ezüstös, modern megjelenést biztosít.

Az SBS kaucsukkal modifikált, rugalmas bitumenes bevonat tartósan védi a tetőszigetelést az UV-sugárzás hatásaitól. A legforróbb nyári napokon akár

 7 °C fokkal alacsonyabb belső hőmérséklet is elérhetünk használatával,

ezzel csökkentve az épület hőterhelését. Alkalmazása hosszú távon is rendkívül kifizetődő, ugyanis megnöveli a szigetelés minden rétegének élettartamát: mivel csökkenti a szerkezet rétegeibe beépített anyagok hőmozgását, azok öregedése is lassabb lesz.

A speciális bevonatot a bitumenes lemezek és fémlemezek felújításához használhatjuk.

 silver_01.jpg

Forduljon bizalommal Tanácsadóinkhoz, akik örömmel nyújtanak segítséget bármikor a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban: BMI Bramac és BMI Villas tanácsadás

     

     

    A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
    Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!

    És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

    Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

    süti beállítások módosítása