Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2019. január 25.

Futópálya 16 emelet magasságban

Az elmúlt pár évben bebizonyosodott, hogy az irodai terek nem csak a munkahelyi feladatok ellátására alkalmasak, hanem számtalan lehetőség rejlik bennük a munkatársak kikapcsolódásának biztosítására is. A videójátékokkal és csocsóasztalokkal ellátott játékszobák vagy a kondigépekkel felszerelt edzőtermek remek lehetőségeket nyújtanak a feszültség levezetésére. Ám egy londoni irodaház tervezésekor az alkotók továbbmentek, és feltehetőleg szó szerint értették azt, hogy a határ a csillagos ég.
running_track_london_4.jpg

A kelet-londoni Old Street Yard komplexumban található White Collar Factory irodaházat 2017-es megnyitása óta már meg is szavazták London egyik legmenőbb irodájának. Az Old Street Yard komplexumban irodákat, stúdiókat, éttermeket és lakásokat alakítottak ki. Népszerűségét jól mutatja, hogy épületegyüttes szívében található tizenhat szintes White Collar Factory minden egyes helyiségét már a megnyitás előtt kibérelték.
running_track_london_3.jpg

A 4500 négyzetméteres – gumi-granulátumból készült burkolattal kialakított – terasztetőről lenyűgöző londoni panoráma tárul elénk, amelyet nem csak a tetőtéren található kávézó és bár teraszáról csodálhatunk, hanem a 150 méter hosszú, gumiborítású futópályán kocogva is.

Jelenleg ez a legmagasabban fekvő futópálya egész Londonban. Az épületet tervező Allford Hall Monaghan Morris projektiroda építészeinek célja az volt, hogy egy olyan teret teremtsenek, amely inspirálja a kreativitást. És mint tudjuk, a testmozgás nagy szerepet játszhat az elme felszabadításában – pláne, ha ehhez lélegzetelállító kilátás is társul.
running_track_london_2.jpg

Természetesen a tervezők nem feledkeztek meg a biztonságról sem: az épület homlokzatának folytatásaként elhelyezett két méter magas – részben üvegből készült – mellvédfal biztosítja a szél elleni védelmet.

A tetőterasz vízszigetelését a BMI Group által gyártott Icopal Parabit bitumenes lemezzel, és Thermazone Hydroshield hőszigeteléssel alakították ki, erre kerültek a szilárd és rugalmas járófelületek.

Az Icopal műszaki részlegének részletes tervrajzai alapján a szigetelés kivitelezését a McCormick Flat Roofing szakkivitelező végezte el. Elmondásuk szerint ez volt az eddigi legösszetettebb és legnagyobb kihívást jelentő munkájuk.

A londonihoz hasonló, izgalmas tetőterasz megoldások mellett a BMI Villas hazai szakemberei természetesen egyszerűbb lapostetős épületek és zöldtetők szigetelése kapcsán is örömmel nyújtanak tájékoztatást: www.villas.hu

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása