Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2018. január 12.

A beton kibírja a havat!

Bár az utóbbi években régen láttunk térdig érő havat, egy heves hóvihar bármikor beeshet még a télen, amikor nyilván senki nem szeretne tetőt javítani, nem igaz?

Nagyobb havazás esetén egy tetőnek akár 100 kg hóterhelést is ki kell bírnia négyzetméterenként a tető saját tömege mellett (fedés, tetőszerkezet, beépítés), ha pedig közben erős szél is fúj, a tetőt érő terhek összesen akár a 260 kg/m2 tömeget is elérhetik.

Gondolhatnánk, hogy akkor érdemes könnyebb cserepekkel befedni a házunkat, ez viszont téves gondolat lenne, mert a tetőcserép súlyának mértéke elenyésző a teljes tetőt érő terheléshez képest, ráadásul a kerámia és beton tetőcserepek súlya közel azonos.

bs-00043-001-klajpeg.jpg

Ha biztosra szeretnénk menni, választhatjuk a BMI Bramac beton tetőcserepeit, ugyanis ezek a cserepek kétszer-ötször mérettartóbbak, törésállóbbak, színtartóbbak és fagyállóbbak az előírtnál. Plusz 500 fagyás-olvadás ciklusra vannak tesztelve, míg a kerámia tetőcserepek általánosságban 25-re. Ennek köszönhetően a szélsőséges időjárásnak is bármikor ellenállnak, legyen bármilyen enyhe vagy kemény a tél.

Olvasd el korábbi blogbejegyzésünket a betoncserép történetéről ITT. 

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása