Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2018. január 05.

Hőszigetelés mesterfokon

Az épületek energiavesztesége leginkább a tetőknél jelentkezik, éppen ezért akár építkezéskor, de felújítás esetén is érdemes tetőrendszerben gondolkodni, mert így tudunk jelentős mértékben energiát spórolni. A modern hőszigetelő anyagoknak köszönhetően a hőveszteség és fűtésköltség akár 80%-kal is csökkenhet.

A tetőszigetelés örök probléma, nyáron a tikkasztó hőség miatt, télen a hideg szeles időjárás adja fel a leckét, ráadásul a nem megfelelő szigetelés rengeteg energiaveszteséget is jelent. Sokszor a hagyományos szigetelőanyagok nem megfelelő illesztései, valamint a kivitelezési hibák miatt nem biztosítanak megfelelő hőszigetelést. A tető szigetelésének leghatékonyabb módja az, ha kívülről, a szarufák felett teljes felületen szigetelünk nútféderes hőszigetelő táblákkal, így hőhídmentes, teljes értékű szigetelést kapunk, amivel energiahatékonnyá tehetjük a tetőt.

1_1_016_c_1_2_1.jpg

Egy korszerű tető hosszú távú befektetés, amely nemcsak komfortérzetünket javítja, de pénztárcánkat is kíméli. A megfelelő tetőszigetelés ugyanis alacsonyabb fűtési költségeket jelent, a tetőszigetelés tehát egy energiahatékony családi ház kialakításakor alapvető fontosságú. Ha tetőfedés vagy tetőfelújítás előtt állunk, akkor minden esetben érdemes elgondolkodni egy korszerű tető hőszigetelési rendszer beépítésén. Komoly energiamegtakarítást érhetünk el ugyanis, ha megakadályozzuk a tetőn keresztül fellépő hőveszteség kialakulását.

A Bramac Therm Kompakt és a Bramac Therm Basic páraáteresztő tulajdonságú kasírozása révén leginkább tetőfelújításokhoz ajánlott. Míg a Bramac Therm Top vagy a Bramac Therm Basic ALU új építésekhez tanácsolt. A Bramac Therm Kompakt és a Bramac Therm Top PUR/PIR alapanyagból készülő kiváló minőségű termékeken dupla ragasztósávval ellátott páraáteresztő tetőfólia van kasírozva, mely egy lépésben gondoskodik a csapadékvíz elleni védelemről és a szálzárásról is.

Még tovább fokozhatjuk az energiatakarékosságot, ha a Bramac Therm Basic vagy Basic ALU szigetelő táblákra Bramac Clima Plus hőtükrös alátétfóliát alkalmazunk. Ez a Napból érkező infravörös sugarak 83%-át visszaveri. Használatával akár 3 °C-os hőmérséklet-csökkenés érhető el a tetőtérben nyári hőség esetén is. Télen pedig a belülről elektromágneses hullámok formájában érkező (fűtési) meleg levegőt is reflektálja, így takarítva meg energiát télen is.

2_071_30.jpg

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása