Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2017. december 01.

A lapostető és a betoncserép az új trend

Tudtad? Korábban, ha alacsony hajlásszögű tetőt szerettünk volna, 12 fokos vagy annál alacsonyabb dőlésszögű tetők esetében a fémlemezfedés volt az elsődleges megoldás, ma viszont már létezik olyan cserép, amely jó alternatívának bizonyulhat, ugyanakkor csendesebb, költséghatékonyabb és bizonyos időjárási hatásoknak is jobban ellenáll.

dji_0054.JPG

BMI Bramac 7 fokos intelligens tetőrendszer

Észrevetted, hogy az elmúlt néhány évben egyre laposabbak lettek a tetők? Sokáig 12 fok alatt csak kevés választási lehetőségünk volt, mint például a trendi és stílusos lemezfedés. Sok előnye ellenére azonban hátrányai közé tartozik a kevésbé hatékony viharállóság és zajcsillapítás, ráadásul a pénztárcát sem kímélte túlzottan.

2013-ban aztán a BMI Bramac előrukkolt a 7 fokos intelligens tetőrendszerével, amiért 2016-ban Construma Nagydíjat is kapott. A 7 fokos intelligens tetőrendszer kialakítása letisztult és stílusos, emellett hordozza a beton cserépfedés minden egyéb előnyét is: időtálló, méret- és színtartó, és akár 7 decibellel jobban csillapítja a zajt más tetőfedőanyagokhoz képest. A nádat és a fazsindelyt leszámítva a beton tetőfedőanyag kevesebb környezetkárosító hatással bír az előállítása, élettartama, illetve a megsemmisítése során. A betoncserepek gyártása energiahatékonyabb is és 50%-kal kevesebb CO2 kibocsátással jár, mint más fedőanyagoké, mivel az összetevő alapanyagok közül kizárólag a cement előállítása történik magas hőfokon.

A betoncseréppel megvalósított 7 fokos tetőrendszer akár 50%-os költségmegtakarítást jelenthet az igazán minőségi lemezfedéshez képest az anyagköltséggel, tetőtartozékokkal és munkadíjjal is számolva. Ez azért is lehet, mert a fémfedés kialakítása időigényesebb, mint a betoncserépé, a bádogos ráadásul magasabb munkadíjjal dolgozik, mint a tetőfedő, mivel komplexebb munkáról van szó, így a kivitelezés költsége is magasabb. Egy minőségi lemezfedés négyzetméter ára megközelítőleg kétszeres a hét fokos cserépfedéshez képest. Egy 100 négyzetméteres tető esetében átlagosan 900 000 Ft megtakarítást jelent, nem beszélve arról, hogy egy esetleges javítás, módosítás, bővítés vagy energia-hatékony megoldások utólagos kialakítása esetében a cseréptető könnyebben megbontható, átalakítható.

shutterstock_417779437.jpg

Lemezfedés

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása