Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2017. október 05.

Mit spóroljunk?

Télen-nyáron fontos, hogy mikor mire költünk, leginkább a rezsi költségeket szeretnénk csökkenteni és ennek érdekében minden interneten olvasott ígéretes módszert bevetünk, csak hogy a hónap végén párszáz forinttal több maradjon a zsebünkben. Futottak még házi praktikák helyett mivel tudunk egyszerre sokat spórolni?

Meglepődhetsz: tetőrendszerrel

Mivel az épületek energiavesztesége leginkább a tetőknél jelentkezik, ezért logikusnak tűnik, hogy egy jól kivitelezett tetőrendszerrel nyilván sokat tudunk fogni a rezsin, nem? Ha túllépünk azon a szemléleten, hogy a tető csak cserép, és komplex rendszerben gondolkozunk, akkor eljuthatunk arra a pontra, hogy építkezés vagy felújítás alatt nem a tetőn kezdünk majd el spórolni: lehet, hogy pár százezret még rá kell fordítanunk, mint terveztük, de hosszútávon jobban meg fogja érni. Számoljuk, ki, hogy mennyire!

dji_0388.JPG

Így segít télen

Hiába költünk sokat a megfelelő homlokzatszigetelésre, egy korszerű tetőrendszer nélkül a megspórolt összeget – idővel pedig még többet – a rezsire fogjuk költeni. Főleg ha tetőtérben lakunk, ahol télen azért néha kicsit cidri van. Ha szeretnénk a házunk átlagos téli fűtésszámláját, 48%-kal (jól olvastad, negyvennyolc!) csökkenteni, akkor érdemes kicsit utána nézni a Bramac 2017-es Construma Nagydíjas oCool Tetőrendszerének, ami a hővisszaverő tetőcserepek mellett szakszerű átszellőzést biztosító tetőszigetelésből és a tetőrendszer további elemeiből áll. Ezek közül elsősorban a speciális szigetelés segít abban, hogy ne szökjön ki a hő.

Kidobhatod a klímát nyáron

Ugyanez igaz a nyári hónapokra is, ugyanezzel a rendszerrel a nyári klímahasználat 80%-át felejtheted el, ha érdekel, hogy hogyan, előző blogbejegyzésünkben megtalálod.

Min spórolunk még?

Egy minőségi, szakszerűen kialakított tetőrendszer nyilván kevesebbszer is hibásodik meg (vagy soha). Ezzel elkerülhetjük, hogy egy nagyobb vihar után az udvaron és az autónk szélvédőjében is szanaszét heverjenek a levert cserepek, vagy hogy beázzunk, amivel elkerülhetjük a hirtelen jött meszelést, fal vakolást, padlórenoválást, ami megint sok-sok pénzünkbe kerülne.

kicsi.jpg

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása