Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2017. augusztus 04.

Energiahatékony praktikák

Használjunk víztakarékos csaptelepet és energiatakarékos izzót, felejtsük el a stand-by üzemmódot, a lakás hőmérsékletét tartsuk egyenletesen 21-22 fokon, legyen mindenhol függöny és redőny – ezek mind olyan otthoni praktikák, amikkel fokozni tudjuk otthonunk energiatakarékosságát, de ha házépítéskor vagy felújításkor már előre gondolkodunk, akár százezreket is spórolhatunk éves szinten.

0605.jpg

Zuhany vagy kád?

Visszatérő kérdés: de az az igazság, hogy előbbi is csak akkor víztakarékosabb, ha maximum öt percig folyatjuk a vizet. Egy olyan zuhanyfejjel azonban, amely kevesebb vizet enged át, sokat spórolhat a vízszámlán. Már olyan WC-tartály is létezik, ami épp csak annyi vizet használ ürítéshez, amennyi szükséges.

Tető vagy tetőrendszer?

Az épületek energiavesztesége leginkább a tetőnél jelentkezik – ezért nem mindegy, hogy mit teszünk a fejünk felé. Megfelelő tető-hőszigeteléssel és rendszerelemekkel jelentősen csökkenthetjük a későbbi fűtési költségeket, nem beszélve a tetőszigetelés páraáteresztő képességről, amely megakadályozhatja a vizesedést és penészesedést. Hosszabb távon ezek a minőségi kiadások megtérülnek. Gondoljon csak az energiatakarékos izzóra! Az is drágább a normál változatnál, mégis csökkenti a villanyszámlánkat.

blogbejegyzes_v2.jpg

Orvosság a klímára és a fűtésszámlára

A klímára nyáron sajnos szükség van, de a Construma Nagydíjas Bramac innovációjával, a °Cool tetőrendszerrel viszont búcsút inthetünk a klímahasználat 80%-ának, mert oCool PRÉMIUM csomagja a hővisszaverő tetőcserepek és az energiahatékony rendszerelemek alkalmazásával és szakszerű beépítéssel akár 11 oC-os csökkenést eredményezhet. A minőségi hőszigeteléssel rendszerbe foglalva pedig a fűtésnek 50%-át is meg tudjuk spórolni télen.

0615_v2.jpg

Olcsó húsnak híg a leve

Bár építkezés és felújítás során mindig az a legfontosabb, hogy mit mire költünk, abba is gondoljunk bele már a tervezéskor, hogy mekkora lesz kulcsrakész otthonunk fenntartási költsége. Nem biztos, hogy a nagy dolgokon érdemes spórolni, mert egy javítás vagy csere jelentős többletkiadást jelenthet.

 

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása