Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2017. július 28.

Biztosítások, garanciák – Mit kérhetsz számon és hogyan? 

Tetőd nap mint nap ki van téve a szélsőséges időjárásnak, épp ezért építés vagy felújítás előtt járjunk utána, hogy az adott gyártó milyen garanciát vállal termékeire? A Bramac Kft. például tetőcserépen kívül (30 év új érték garancia) teljes rendszer vásárlása esetén a teljes tetőre (15 év rendszergaranciát) vállal egyedülállóan a piacon.

0424.jpg

Az alábbi okokból kifolyólag garanciád érvényesítésének céljából keresd fel a Bramacot: 

Színfakulás
Ez egy esztétikai hiba, ami természetes jelenség, az idő múlásával bármilyen gyártmányú és alapanyagú cserép estében bekövetkezhet a napsugárzás és az időjárási viszonyok által, de nem befolyásolja a tető rendeltetésszerű működését. A színfakulást ezért a hatályos szabványok megengedik és egyetlen cserépgyártó sem vállal rá garanciát. 

Mohásodás
A zöld élő algák, zuzmók és mohák kialakulása a tetőn szintén természetes jelenség, ami a mikroklímának, a levegő tisztaságának, a levegőben lévő porkoncentrációnak, stb. köszönhető. A mai technikai ismeretek szerint nem létezik ellenük teljes védelem, de nem is befolyásolja a tető rendeltetésszerű működését ezért a hatályos szabványok megengedik és egyetlen gyártó sem vállal rá garanciát. A Bramacnál viszont lehetőséged van olyan felületvédelemmel ellátott terméket választani, ami hosszabban áll ellen a szennyeződéseknek, mohásodásnak, algásodásnak Amennyiben mégis megjelenik a mohásodás, a tető nagynyomású mosóberendezéssel történő tisztításával ez könnyedén eltüntethető. Az autónkat két-három hetente elvisszük a mosóba, a tető is megérdemel pl. 5 évente egy tisztítást a hosszan tartó esztétikus megjelenés érdekben. 

betoncserep_tortenete_oreg_14.jpg

Garanciális fedéscsere
Általános cseréphiba (fagyási sérülés, vízzárási probléma) esetén a szakemberek a helyszínen mintát vesznek, amit laboratóriumban megvizsgálnak. A vizsgálat után – Bramac termék esetén – a számlán szereplő tetőcseréppel azonos értékben garanciális cserét biztosít megtérítve a vonatkozó munkadíjat is (ezt tartalmazza az írásos új érték garancia). 

Alátétfólia reklamáció
Alátétfólia esetleges hibája, tönkremenetele esetén elhelyezkedésénél fogva csak nagyon költségesen cserélhető. Éppen ezért fontos jól megválasztani, milyen típusú és minőségű terméket érdemes beépíteni. A Bramac alátétfóliák és egyéb kiegészítők is 10 év termékfelelősséggel rendelkeznek, ami nem csak duplája a törvényileg előírt 5 év szavatosságnak, hanem tartalmában is nagy különbség van, ugyanis a termék esetleges hibájából eredő károkért is felelősséget vállal a gyártó. Rendszergarancia esetén pedig a korábban említett 15 évig áll a garancia. 

Következő cikkünkben arról olvashatsz, hogy miért jó a betoncserép

 

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása