Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2023. december 20.

Étkező a tetőtérben? Miért ne?

Megmutatjuk, hogyan varázsolhatod tetőteredet a ház egyik törzshelyévé!

A téli, ünnepi időszakban mindig felértékelődik az otthon töltött idő, az új év pedig egyúttal mindig egy lehetőség is a megújulásra, ezért hoztunk egy ötletet, amivel biztosan feldobhatjuk otthonunkat. Ha a tetőtér lakótérré alakítása kerül szóba, elsőre talán inkább a gyerekszoba, a home office-hoz berendezett dolgozószoba vagy egy hobbiszoba jut eszünkbe, pedig van még egy izgalmas lehetőség, amellyel egy csapásra a család egyik kedvenc törzshelyévé varázsolhatjuk: alakítsuk tetőterünket étkezővé! Nézzük meg, hogy mire is van ehhez szükségünk.

shutterstock_1008936808_opt.jpg

Természetes fényforrás

Az étkező a közösen eltöltött idő központi helyszíne, ahol az étkezésen kívül számos más programlehetőségünk is van, mint a tanulás, társasozás vagy akár a kézműveskedés, rajzolás. Pont az ilyen főként nappali tevékenységek miatt elengedhetetlen, hogy legyen természetes fényünk is a tetőtérben. Ráadásul a szellőztetés is fontos az ételszag elkerülése és a friss levegő áramlása miatt.

Mesterséges fényforrás 

A természetes fény nélkülözhetetlen, de emellett mesterséges világításról is gondoskodnunk kell. Jó megoldás például a mennyezetről lógó függőlámpa vagy a világítás kiegészítése állólámpával.

Tárolás 

Praktikus lehet elhelyezni egy tárolószekrényt is az étkező közelében, hogy terítéskor karnyújtásnyira legyenek tőlünk étkészleteink és evőeszközeink. A tetőtérben erre a térfal előtti terület abszolút ideális, hiszen itt zárt ajtók mögött tárolhatjuk őket.

shutterstock_749171554-min.jpg

Székpárnák 

Ugye senki nem szeretne kényelmetlen, kemény üldögélve székeken enni? A komfortos ülőgarnitúra valóban létfontosságú az étkezőben! A megfelelő típus kiválasztása mellett székpárnákkal tudjuk még kényelmesebbé tenni székeinket.

Bővíthető asztal 

Ovális, négyzet vagy téglalap? Ez csak a mi ízlésünkön múlik, ám az asztal alakjánál sokkal fontosabb, hogy bővíthető legyen. Így, ha vendégeket várunk, kényelmesen tudunk megteríteni a számukra, ha pedig éppen nincs rá szükség, nem foglal felesleges helyet. Nem árt arra is figyelni, hogy az asztalt olyan helyre tegyük, ahol felálláskor nem ütjük be fejünket.

A jó tetőtér alapja a jó szigetelés!

Ha a tetőteret lakótérként, jelen esetben étkezőként szeretnénk használni, mindenképp gondoskodnunk kell megfelelő szigetelésről is, ami otthonunk energiahatékonyságát is nagyban javítja. Ehhez ajánljuk a PUR/ PIR anyagból készült BMI Bramac Therm Top hőszigetelő táblákat, amelyek a legjobb hőszigetelést biztosítják.  

Ha szeretnéd kimaxolni otthonod energiahatékonyságát, akkor nézz szét a Clima Roof csomagok között, és válaszd ki a neked valót!

További tippekért látogass el megújult weboldalunkra!

Bejegyzésünk az ablakatetobe.hu cikke alapján készült. Forrás: https://www.ablakatetobe.hu/blog/mi-keruljon-a-tetoteri-etkezobe

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása