Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2023. április 03.

Hogyan legyen energiahatékony a tetőm?

Sokaknak a mai napig nincs kellő információja arról, milyen fontos funkciót tölt be a tető energiahatékonysági szempontból, pedig a ház legnagyobb hővesztesége elsősorban a tetőn keresztül jelentkezik. Tetőfelújításkor ne csak az esztétikai szempontokat vegyük figyelembe, hanem a tető funkcionalitására - a hosszan tartó védelemre otthonunk felett - is törekednünk kell. A szigorodó hőtechnikai előírások megkövetelik a tető korszerűsítését, és a fenntarthatóbb megoldások választását, amivel saját költségeinket is csökkenthetjük, a nyári hűtéstől kezdve a téli fűtésszámlákig. Blogbejegyzésünkből megtudhatod, hogyan valósíthatod meg hosszútávon tetőd tartós, és költséghatékony verzióját.

bmi_climaroof_blog_nyitokep_1200x600_01_1.png

MIT ÉRTÜNK ENERGIAHATÉKONY TETŐ ALATT?

Az elszabaduló energiaárak és a klímaváltozás hatására az épületek energetikai korszerűsítése létfontosságúvá vált. Nem beszélve arról, hogy hamarosan követelménynek számít az új épületek „közel nulla” energiaigényű építése a maximális energiafogyasztás csökkentésére. Az energiahatékony tetőmegoldások költséghatékonysági és fenntarthatósági szempontból is megkönnyítik a lakástulajdonosok életét, a megfelelő rendszerelemek felhasználásával

Az energiahatékonyságot elsősorban szarufa feletti hőszigeteléssel, hőreflektív alátéthéjazattal, megfelelő átszellőzéssel és reflektív tetőcserepekkel maximalizálhatjuk. A szakszerűen kialakított légréteg hő elvonására képes, ami kedvezően hat nyáron a felforrósodott tetőcserepekre. Ezzel kevesebb energiát igényel a ház hőmérsékletének optimalizálása, sőt a klímaberendezéseket sem kell gyakran használni.

A sötét színű tetőcserepek választása sem jelent akadályt többé, amennyiben hőreflektív verzió mellett döntünk. A hővisszaverő technológiával készült tetőcserép felületképzése olyan pigmentanyagot tartalmaz, amely rontja a termék abszorpciós képességét, ezáltal kevésbé nyeli el a Napból érkező infravörös sugarakat, és nyáron akár 5-10 fokkal is csökkenti a hőmérsékletet a tetőtérben. Megfelelő átszellőzéssel kiegészítve kisebb hőmérséklet különbség alakul ki a hőszigetelés külső és belső oldalán, ezzel csökken belső terek hőmérséklete, és az épület energiafogyasztása is jelentősen alacsonyabb.

Az energiahatékony tető előnyei:

  • Növeli az épületek időjárással szembeni védelmét
  • Csökkenti az épület téli fűtésigényét és a nyári hűtés költségeit
  • Csökkenti az ingatlan idő előtti öregedését
  • Növeli az ingatlan értékét

KOMPLETT MEGOLDÁS RENDSZERGARANCIÁVAL

Hogyan érhető el az energiahatékonyság hosszútávon? Rendszercsomagjainkkal akár 15 év garancia érhető el a teljes tetőre, amihez a ClimaRoof csomagjainkkal maximalizálni tudod az ingatlan energiahatékonyságát. Tetőrendszereink teljeskörű védelmet nyújtanak otthonod számára, igényeidnek megfelelő rendszerelemekkel és tetőtartozékokkal, a megfelelő hőszigetelésnek köszönhetően pedig egy fenntarthatóbb és költséghatékonyabb otthon teremthetsz magadnak.

A tetőcserepekre adott 30 év új-érték garancia mellett, rendszercsomagjainkkal 5, 10 vagy akár 15 év rendszergarancia is elérhető, a teljes tetőre.

Clima Roof csomagjaink 4 változatban érhetőek el, hogy a legtökéletesebb megoldást választhassuk otthonunk energiahatékonyságának növeléséhez: Clima Star, Clima Star Pro Clima Energy, és Clima Energy Pro. Rendszercsomagjaink tartalmáról tájékozódj itt!

Miért éri meg rendszergaranciában gondolkodni? A BMI Bramac rendszercsomagok teljes tetőfedő megoldást kínálnak, azaz a teljes tetőre érvényesek, vagyis garancia érvényesítése esetén az adott termék cseréjét és a kapcsolódó munkadíjat is biztosítják. 

Részletesebb információért keresd fel BMI Bramac Tanácsadóink egyikét, ajánlatainkért pedig látogass el weboldalunkra

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása