Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2022. szeptember 06.

Dodók új fedél alatt – egy múzeum tetőfelújításának története

Egy történelmi jelentőségű múzeum tetőfelújítása igazán nagy feladat, többek között azért, mert a kiállítási tárgyak semmiképp sem érintkezhetnek vízzel. A Dél-Angliában található Hertfordshire-i Természettudományi Múzeum rekonstrukciója azonban a lehető legjobb kezekbe került: a BMI csapata bitumenes vízszigeteléssel gondoskodott a tető hosszú távú ellenállóságáról. Olvass tovább, és merülj el a múzeum tetőfelújításának részleteiben!

A Hertfordshire-i Természettörténeti Múzeum 1889-ben épült, és 1892-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönségnek. A BMI csapata a lehető legnagyobb szakértelemmel és odafigyeléssel állt a munkához, ahogy ezt egy ilyen nagy múltú épület meg is érdemli. Az összesen hat galériában elhelyezett műtárgyakra való tekintettel egy különösen nehéz folyamatnak néztek elébe, amikor vállalták, hogy újabb 25 évre garantált vízszigetelési megoldást készítenek.

bmi_museum_fejlec.JPG

A csapatnak több nehézséggel is meg kellett birkóznia a projekt során. A főépületnél a blokk magassága és a sűrű vegetáció tette bonyolulttá, hogy a régi tetőhöz hozzáférjenek, míg a másodi szárnynál a tetőt fedő aszfaltréteg okozott kihívásokat. A tető harmadik része egy összekötő tető volt: ez különösen kényesnek ígérkezett, mivel itt ősszel és télen folytak a munkálatok, és a szakemberek nem engedhették meg maguknak, hogy bármilyen víz behatoljon, tekintettel az épületben elhelyezett pótolhatatlan kiállítási példányok épségére.

A megmentő alapanyagok

Számos anyagjellemzőt figyelembe véve határozták meg, hogy milyen termékekkel dolgozzanak a szakemberek. Végül a BMI Icopal Total Torch, Thermazone és Thermaweld kombinációjára esett a választás, melyeket kitüntetett odafigyeléssel alkalmaztak, majd a felhelyezést követően napelemeket is telepítettek az épület fenntarthatóságának javítása érdekében. Tekintettel az épület jellegére és rendkívüli látogatottságára, a részletekre való odafigyelés létfontosságú volt a projekt sikeréhez.

muzeumteto.jpg

Egy fenntartható projekt

Ez a munka is jó példa arra, hogy a megbízó és a kivitelező közti összhang esetén egy komplex projekt is gyors és problémamentes lehet. Tanúbizonyságot tesz arról is, hogy egy történelmi múzeumnak sem kell a múltban ragadnia, gondos rekonstrukcióval a ma színvonalára emelhetjük az épületet, a napelemek segítségével pedig fenntarthatóbbá is tehetjük. A munka minőségét végig a BMI csapata felügyelte és biztosította, 25 év garanciát vállalva erre a rendkívül precízen kivitelezett és nem mindennapi tetőre.  

A múzeum honlapját itt tekintheted meg.

muzeumtavoli.jpg

További általunk tervezett tetőkért bátran keresd fel Pinterest vagy Facebook oldalunkat! Ha pedig nem szeretnél lemaradni újdonságainkról, mentsd el a kedvencek közé a Jótető blog címét!

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása