Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2022. május 13.

A sikeres tetőfelújítás legősibb módszere: tervezés időben

„Amíg nincs kész a felújítás, addig nem lesz nyugalom!” Talán te is hallottál már hasonló mondatokat tetőfelújítás vagy építkezés kapcsán, de szeretnénk egy kis biztatást nyújtani: a felújításnak nem muszáj versenyfutásnak lennie az idővel, amennyiben már a döntés pillanatától fogva belevágsz a tervezésbe. Ha ennek elkezdéséről van szó, nincs olyan, hogy túl korai, amit most be is bizonyítunk. Ütemterv kialakítási tanácsok, gyakorlati tippek és tervezési útmutató a BMI Bramactól, hogy minden a helyére kerüljön!

joteto_borito_1.png

A titok nyitja: legyél naprakész

Lesznek-e váratlan események? Később érkezik meg esetleg a megrendelt termék, mint eredetileg tervezted? A számodra szimpatikus tetőfedő csak később tudná vállalni a munkát? A felújítás valóban nem gyerekjáték, de számos ponton megkönnyíthetjük dolgunkat, ha hagyjuk, hogy a tudatos énünk vegye kezébe az irányítást.

Mindenekelőtt fontos, hogy tájékozódjunk az aktuális helyzetről, akár iparági híreken keresztül, mivel ez erősen befolyásolhatja a tervezés menetét és az ütemezést, ugyanakkor nem újdonság, hogy már sokkal hamarabb érdemes nekiállni, akár egy–másfél évvel korábban is. Ezután vegyük fel a kapcsolatot azzal a vállalattal, ahonnan szívesen rendelnénk termékeket és vennénk igénybe szolgáltatásokat, hogy hiteles információkat szerezzünk. Ezek tudatában már láthatjuk, mik azok a fix pontok, amikhez minden mást is igazítanunk kell.

Ha tájékozottak és rugalmasak vagyunk, akkor kevésbé fogunk leblokkolni egy váratlan fordulat esetén, ráadásul a tervezés során is könnyebben el tudjuk engedni a fantáziánkat.

bramac_gif3_website_inspiracios-tartalmak_2022.gif

A rendszeretők kedvence: ütemtervkészítés

A jó időzítés és a megfelelő ütemterv készítésének hasznossága nemcsak mese: már a folyamat elején lesz egy elképzelésünk arról, körülbelül mivel mennyit foglalkozhatunk ahhoz, hogy ne fussunk ki az időből, minek mikorra kellene megérkeznie, illetve mikor van az az időszak, amikor a munkálatok miatt kicsit át kell szerveznünk a mindennapjainkat.

Mi most segítünk abban, hogy listázni tudd a teendőidet, ütemtervet társíthass hozzájuk és azonnal megkapd a válaszokat a legfontosabb gyakorlati tudnivalókra!

01_infogra-jav-02.jpg

Az inspirálódásnak semmi sem szab gátat

Jó hír, hogy a megvalósítás előtti előkészületek nagyobb része a saját időbeosztásunkon múlik, tehát ha szeretnénk, hogy a folyamat gördülékeny legyen, ismét vissza kell kanyarodnunk az elejére: kezdjük el a tervezést már nagyon-nagyon hamar!

Bár egy összetett folyamatról van szó, és elsőre talán nem is tudnánk felsorolni magunktól, mi mindenre van szükség, szerencsére nem is kell – a BMI Bramac honlapján összeszedtük a főbb felújítási pontokat (1, Inspiráció 2, Termékválaszték 3, Tervezés 4, Ajánlatkérés), az egyes pontokhoz pedig további segítséget nyújtunk szöveges és képes tartalmakkal egyaránt.

A külső tényezők is kontrollálhatók?

Tény, hogy vannak olyan faktorok, amelyekre nincs teljes mértékben ráhatásunk. A hangsúly a „teljes” kifejezésen van, hiszen tájékozódni és kalkulálni ebben az esetben is van lehetőségünk.

Tervezési kisokosunkkal ezt is megkönnyítjük!

Bizonyára kérdések tömkelegével állsz szemben és szeretnél minél hamarabb választ kapni mindenre. Olvasd el a BMI Bramac tervezési kisokosát, ha pedig további iránymutatásra lenne szükséged, keresd bátran a BMI Bramac Szaktanácsadóit!

Megtaláltam a nekem tetsző BMI Bramac tetőcserepet. Hol és hogyan tudom megvásárolni személyesen?

Az ország számos pontján jelen vannak Rendszermestereink, akik változatos palettával rendelkeznek gyönyörű referenciaházakból, amelyek segíthetnek a döntésben, illetve Kereskedő Partnereinknél lehetőség van a kiszemelt tetőcseréppel való személyes „találkozásra” és vásárlásra is.

Mikor rendeljem meg a tetőcserepet és a teljes biztonsághoz nélkülözhetetlen BMI Bramac tetőtartozékokat, nagyjából mennyi idő alatt szállítják ki őket?

A tetőcserép kiválasztása talán az egyik legmeghatározóbb döntés – ezt látjuk viszont minden nap, de kihat arra is, mennyi idő múlva kell ismételten felújítanunk, amiben nagy szerepet játszanak a tetőrendszer-elemek is.

Jótető tipp: Nem szabad elfeledkeznünk róla, hogy a tető nemcsak tetőcserépből áll: ha szeretnénk, hogy a szélsőséges időjárási viszonyoknak is ellenálljon tetőnk és csökkenjen az energiaveszteség, érdemes 4 különböző BMI Bramac Rendszercsomagunk közül az egyiket igénybe venni. Ezek nemcsak hogy tartalmazzák a legfontosabb és igazán minőségi tetőtartozékokat, de 30 év garanciát nyújtanak a tetőcserepekre is, kiegészülve akár 15 év rendszergaranciával. További információért látogass el honlapunkra!

A rendelést sem szabad a legvégére hagyni tehát, mindig számolnunk kell egyéb tényezőkkel is, így inkább a felújítás előtt már jó néhány hónappal véglegesítsük a választást.

Szintén fontos, hogy a szállítási határidőkkel kapcsolatos információk tájékoztató jellegűek, ezek segíthetnek a kalkulációban, de rugalmasnak kell lennünk ebben az esetben is.

Kérhetek későbbi kiszállítást, ha én már szeretném jó előre megrendelni a szükséges anyagokat?

Nagyobb készleteket tartó kereskedésekben lehet rá mód, hogy a megrendelt és kifizetett anyagot tárolják, ennek és a későbbi kiszállításnak a feltételeit azonban előre egyeztetni kell.

Milyen módon szükséges tárolni a tetőcserepeket, ha korábban érkeznek meg?

Ha tudjuk biztonságosan tárolni az építőanyagot és szabad terünk is van, akkor a legjobb helye a telken lesz tetőcserepünknek, a kiegészítőket tartalmazó dobozokat pedig el tudjuk zárni egy kisebb helyiségben is. A tetőcserepeket lehetőleg úgy kell elhelyezni, hogy ne legyen később útban a cserepezés előtti munkafázisok során, illetve fontos kerülni azokat a helyeket, ahol a közlekedő teherautók, gépek esetleg véletlenül kárt tudnak tenni bennük.

Mennyivel korábban érdemes lefoglalnom egy tetőfedő szakembert, és mi alapján válasszam ki?

Jó és még el is érhető tetőfedő szakembert nem egyszerű találni, de nem lehetetlen, ha már erre is gondolunk a tervezés legelején. Érdemes a kiszemelt tetőfedőt a felújítás előtt már fél – 1 évvel korábban felkeresni, mivel rendszerint jó előre be vannak táblázva, hiszen a jó szakember kincs. Hogyan válassz szakembert? bejegyzésünkben pedig arra vonatkozóan is adunk néhány tippet, hogy miről ismerszik a jó szakember.

Hogyan távolíthatom el az építkezésből származó hulladékokat, régi tetőcserepeket?

Bizonyos esetekben hulladékkezelési adatlap vezetésére is szükség lehet, ezért erről minden esetben az építkezés vagy a szakági munkák felelős műszaki vezetőjével egyeztessünk. Ha palatetőt bontunk, akkor még körültekintőbben kell eljárnunk: egyes településeken szükség lehet a bontás bejelentésére is. A lebontott pala elhelyezésében és elszállításában a BMI Bramac Palacsere Programunk nyújthat nagy segítséget.

Jótető tipp: Ahogyan az ötletek gyűjtésénél kategorizálunk, úgy megtehetjük ugyanezt az adminisztrációs teendők kapcsán is. Szigorúan rendszerezd az árajánlatokat, szerződéseket is, amennyiben pedig tetőd felújításához támogatást veszel igénybe, nézz utána gondosan a feltételeknek, amelyeket mi is összefoglaltunk blogbejegyzésünkben!

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása