Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2022. április 25.

Mindig az olcsó a drága

Tapasztalt Rendszermestereinkkel beszélgetünk

A BMI Magyarország büszke arra, hogy számos tapasztalt és elismert szakemberrel dolgozhat együtt, ezért Instagram oldalunkon elindítottuk a Partner Péntek sorozatot, amelyben a vállalkozó szellemű Rendszermestereinket mutatjuk be a nagyközönségnek.

 09_bmi_blog_kreativok_01.png

Kik a Rendszermesterek?

A Rendszermesterek olyan, saját vállalkozással rendelkező tetőfedő és kivitelező szakemberek, akik a BMI Bramac rendszerelemeinek ismeretéből elméleti és gyakorlati vizsgát tettek, kiválóan ismerik a BMI Bramac Tervezési- és alkalmazástechnikai útmutatóját, a referenciáik pedig magas minőséget képviselnek. Szakmai tudásukat és termékismeretüket a BMI Group know-how-ján alapuló, nemzetközi hátterű képzéseinken folyamatosan fejlesztik, így biztos lehetsz abban, hogy tetőfedéssel kapcsolatos terveid megvalósítása szakértő kezekben van.

Országos lefedettségű Rendszermester hálózatunkban mindenki megtalálja a számára megfelelő tetőfedő szakembert. A BMI Bramac kapcsolat oldalán, a térképes kereső segítségével megkeresheted a lakhelyedhez legközelebb tevékenykedő Rendszermestert, a rendelkezésre álló elérhetőségei segítségével pedig könnyedén kapcsolatba léphetsz vele.

Értékes tapasztalatok

Tudjuk, hogy manapság nem könnyű feladat olyan tetőfedő szakembert találni, aki odaadóan végzi a munkáját, és akinek a kezei közül az általunk megálmodott tető kiváló minőségben kerül ki. Ebben szeretnénk segíteni Partner Péntek sorozatunkkal, ahol elhivatott Rendszermestereinket mutatjuk be. Az Instagram sorozat révén Rendszermestereink lehetőséget kapnak munkájuk népszerűsítésére és tapasztalataik megosztására, az építkezés vagy éppen tetőfelújítás előtt állók pedig megtalálhatják azt a szakembert, aki életre tudja kelteni álmaik tetőjét. 

Minőségi munka

Az első bemutatásra kerülő Rendszermesterünk Kövecses Tamás, akivel egy telefonos beszélgetés keretében interjút készítettünk. Tamás édesapja nyomdokaiba lépve vált tetőfedővé, 2003 óta van önálló vállalkozása, 2010 óta tagja a BMI Rendszermester hálózatnak.

10_bmi_blog_kreativok_01.png

“Rendszermester szerettem volna lenni, mert úgy éreztem, jó lenne ehhez az elit csapathoz tartozni, akik a munkájukat mesterfokon végzik.”

Tamás vélekedése szerint a mester címet nem elég megszerezni, méltónak is kell rá lenni, ezt pedig a minőségi munkával lehet biztosítani, amelyhez természetesen nem csak a szakember hozzáértésére és profizmusára van szükség, ugyanolyan fontos a felhasznált anyagok minősége is.

„A Bramacot azért választottam annak idején és most is, mert egy minőségi termékeket forgalmazó vállalat, illetve termékeiket rendszerben árulják, így megtalálható náluk akár a kúpalátét vagy szellőzőszalag is, mind a legprofibb minőségben.”

A színvonalas munkához elengedhetetlen a folyamatos tanulás, ezért Tamás is rendszeresen részt vesz a BMI Bramac által rendezett továbbképzéseken. Tamás az elmúlt két évben már nem csak tanulóként volt jelen online Akadémiánkon, hanem egyik aktív résztvevője és segítője is volt a BMI Bramac termékmenedzserének, Viniczai Róbertnek a lebonyolításban. A továbbképzések önmagunk fejlesztésén túl arra is kiváló lehetőséget nyújtanak, hogy a szakemberek megismerkedhessenek az új trendekkel és anyagokkal, valamint egymás tapasztalataiból tanulhassanak. Tamás ezenkívül szívesen olvassa a gyártói hírleveleket, valamint előszeretettel böngészi a Facebook és Instagram oldalakat új trendek és anyagok után.

Jótető tipp: Látogass el Te is Facebook és Instagram oldalunkra, és inspirálódj gyönyörű referenciaházainkból!

Profi kivitelezés

A tetőfedő szakma egy igen sokoldalú hivatás, ahol nagyon fontos az ügyesség és a fokozott odafigyelés. Tamás úgy véli, egy tetőfedő szakembernek nem elég ügyesen bánnia az eszközökkel, de elengedhetetlen, hogy legyen térlátása és rajzolni is tudjon, így el tudja képzelni a kivitelezésre váró tetőt. Tamás a szakmában töltött évei alatt sok tetőt látott már, így nagyon jól tudja, hogy melyek azok a hibák, amelyek gyakran előfordulhatnak egy tető kivitelezése során.

„Sajnos gyakran látni, hogy a tetők nincsenek jól elkészítve átszellőzés és hófogás szempontjából: sok tetőn látni, hogy nincs elég szellőzőcserép, vagy épp nincs a szakmai előírásnak megfelelő mennyiségű hófogó.

Egy tető felújítása vagy felépítése hosszú és összetett folyamat, amelynek kulcsfontosságú lépése a tető megtervezése. Tamás azon kívül, hogy tetőfedő szakember, ács és bádogos végzettséggel is rendelkezik, ezért mindig komplett tetőben gondolkodik. A tervezés folyamatában Tamás megmutatja a tulajdonosoknak a különböző felületű, formájú és színű tetőcserepeket, majd átnézik a tervrajzot, amelynek során felmerülhetnek olyan kérdések, amelyekre a tulajdonos talán nem is gondolt.

Jótető tipp: Elérhetővé vált a BMI Bramac legújabb mobilapplikációja, amellyel karnyújtásnyira kerülnek a tetőfedő szakemberek számára a mindennapi munkavégzéshez szükséges legfontosabb információk és szolgáltatások. Az applikációnak köszönhetően naprakészek lehetünk a márka legfrissebb híreiből, megtalálhatunk minden fontos információt a tetőcserepekről, valamint számos részletrajzzal és referenciával találkozhatunk. Könnyítsd meg te is a mindennapjaidat, töltsd le ingyenesen a Google Play vagy App Store áruházakból.

Tamás számos gyönyörű referenciával büszkélkedhet, azonban ezek közül két ház nagyon közel áll a szívéhez. Az első ház Rábapatonán található, elegáns tetőjének különlegessége pedig, hogy Tamás ezzel indult az ÉMSZ Év Tetője pályázaton 2020-ban, amellyel a magastető szekció betoncserép kategóriadíját nyerte el. Tamás szívéhez szintén közel álló enesei ház igazán egyedi megoldásokkal készült: Az enesei ház különlegessége abban rejlik, hogy több hajlásszög, több félnyeregtetős sík alkotja: bár mondhatnánk rá, hogy ez csak félnyeregtetők sokasága, de mi készítettük az ácsmunkát, a bádogozást, a tetőfedést, és ez bizony sok számolással járt.” – mesélte Tamás. Ez a tető 2018-ban lett az ÉMSZ Év Tetője kategóriadíjasa, ehhez a tetőt nemzetközi zsűritagok is megtekinttették és méltatták a kivitelezést.

05_bmi_blog_kreativok_01.png

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása