Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2022. január 31.

Inspiráció, tervezés, megvalósítás: BMI Magyarország

Legyen szó építkezésről vagy tetőfelújításról, a munkálatok jelentős részét megkönnyíti, ha egy alapos tervezési fázist iktatunk be projektünk legelején és nem félünk inspirálódni már megvalósult otthonokból sem. Megmutatjuk, hogyan lehet a lehető legegyszerűbben és legszínesebben végig vinni ezt a kiemelt folyamatot!

Nem kell, hogy minden ilyen idegennek tűnjön: ha mi magunk is tájékozódunk megbízható forrásokból, akkor máris magabiztosabban vághatunk bele a kihívásokba.

02_3.jpg

A tervezés folyamatába tartozik:

  • az elvégzendő munkálatok tételes összeírása,
  • a hozzájuk rendelt költségvetés megbecslése,
  • a szükséges engedélyek beszerzése,
  • a szakemberek referenciáinak összegyűjtése,
  • a tökéletes alapanyagok és rendszerelemek kiválasztása,
  • illetve az aktuális kedvezményekről és pályázatokról való tájékozódás.
  •  Mégis mindennek az alapja, hogy megfogalmazzuk az elvárásainkat új tetőnkkel szemben.

Hogyan is lássunk neki?

Jó hírünk van! Egy új tető megtervezéséhez több út vezet attól függően, hogy deduktív vagy induktív technikákra hagyatkoznánk szívesebben.

Az induktív tervezés

Szeretsz böngészni, keresgélni, elveszni a részletekben? A nagy képet apránként rakosgatod össze a megfelelő kockákból? Akkor vágj bele a tervezés egyik legizgalmasabb szakaszába: az inspirálódásba!

Ahhoz, hogy vizualizálhassuk, mit is szeretnénk a felújítási, építkezési munkálatokkal elérni, már jó előre – mintegy nulladik lépésként – érdemes összegyűjtenünk képeket, ábrákat, látványterveket.

Mivel a bal agyféltekénk a részletekbe menő elemzések és számolások miatt az egész tervezési folyamat és annak lebonyolítása alatt igen aktív lesz, így mi most a jobb agyféltekét hívjuk életre! Ennek köszönhetően látjuk összefüggéseiben a dolgokat (helló, rendszerszemlélet!), de ez segít nekünk kreatívan gondolkodni, a fantáziánkra hagyatkozni és intuitívan cselekedni. Sőt, a térlátásunkat is ennek köszönhetjük!

Az inspirálódás – vizuális tervezés

Fontos, hogy hagyjunk magunknak elég időt a képek, referenciák böngészésére, mert nagyon el lehet merülni benne, viszont több ötletből könnyebb lesz válogatnunk.

Érdemes mappákban rendszerezni, miket is gyűjtesz épp: tetőcserép stílusokat és színeket, előtte-utána fotókat korábbi felújításokról, látványterveket, vagy épp a tetőépítést vagy -felújítást megkönnyítő tippeket és tanácsokat!

Az ötletbörzédhez így hasznos segítséget nyújthatnak azok a felületek, ahol kiemelt fókuszban vannak a képes tartalmak, mint például az Instagram vagy Pinterest oldalak.

Instagram

 insta2_profil.png

A BMI Magyarország Instagram oldalán nézelődve akár egy gombnyomással elmentheted és mappákba rendezheted a lementett képeket, sőt akár továbbíthatod is őket ismerőseidnek, ha szeretnéd kikérni mások véleményét is.

Látványos előtte-utána fotókkal, részletekbe menő tetőbemutatókkal, hazai és külföldi kreatív megvalósításokkal találkozhatsz, így nem maradsz le a legújabb trendekről sem. Inspirálódhatsz Kozák Danuta olimpikon kajakozónk tetőfelújításából is, de azt is bemutatjuk, hogyan válhatnak a régi kockaházak modern otthonná.

 06_01_1.jpg

Pinterest

A BMI Magyarország Pinterest oldalán egyfajta kettősség uralkodik: az ötletek, ihletadó megvalósítások és gyönyörű kivitelezések egész kavalkádjával találja szembe magát az ide látogató érdeklődő. A számodra leginkább tetsző pineket (posztokat) viszont megannyi rendezett és névvel ellátott mappába rendszerezheted, amiket aztán mások számára is elérhetővé tehetsz, de akár le is töltheted őket. Sőt, a Pinterestre bejelentkezve a vizuális kereséssel egy szempillantás alatt hasonló ötleteket fedezhetsz fel.

pinterest-gep.jpg

A BMI Magyarország kínálatában átalakulásról szóló sikersztorik, karbantartási és felújítási kisokosok, termékbemutatók, látványtervek és szebbnél szebb modern és otthonos házak várnak rád!

Kövesd Instagram és Pinterest oldalainkat, hogy mindig értesülj a legújabb tetőtrendekről, friss referenciákról és mindig naprakész maradhass!

A deduktív tervezés

Szeretnéd már a tervezés elején látni az összképet, és majd később törődnél az apróbb részletekkel?

A BMI Tetőtervező alkalmazásával pár kattintással árnyalt képet kaphatsz arról, milyen tető illik hozzád. Ha kíváncsi vagy, milyen árak mentén valósulhat meg az elképzelésed, a folyamat végén az adataid megadásával BMI Bramac Tanácsadóink felveszik veled a kapcsolatot és teljes körű, személyre szabott árajánlatot adnak.

Az eredményoldalon azonban te is sok mindent láthatsz már abból, hogy az igényeid alapján milyen tartozékokra lesz még szükséged a tetőhöz: a látványos tetőcserépen kívül, a javasolt csomagajánlatainkba tartozó egyes rendszerelemeket is listázzuk képekkel együtt, így máris bővítheted a szakmai szókincsedet is.

Rendszercsomagjainkról, termékeinkről további információt kaphatsz oldalunkon.

latvanyterv1.png

A fenti tervezési módszerek mindegyikét érdemes végig járnod, a képekből, ötletekből pedig akár kollázst is készíthetsz magadnak: tedd egymás mellé a kiválasztott képeket, színmintákat, házakat, tetőformákat, jegyzeteket, hogy még könnyebben el tudd képzelni milyen lenne a végeredmény.

Ha pedig felmerül benned, hogy a színeket és formákat élőben is lásd, látogass el kereskedelmi partnereinkhez.

Jótető tipp: A lakóhelyedhez legközelebb eső Partnereink listáját keresd a kapcsolat.bramac.hu oldalunkon!

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása