Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2021. szeptember 14.

Ötcsillagos életérzés a tetőtől a tányérig

Amikor a csúcsgasztronómia találkozik az építőipar legjavával

Mi köze van a tetőcserepeknek a kulináris élvezetekhez? Milyen, amikor egy Michelin-csillagos séf a háztetőkből merít inspirációt? És mit kell tennünk ahhoz, hogy részesei lehessünk egy egyszeri és megismételhetetlen gasztroélménynek? Ízlelgessük a választ: Star ajánlatok a BMI Bramactól, főszerepben Sárközi Ákossal.

bmi_bramac_oszi_kampany_logozott_kep_03_1.jpg

Az embernek ősidők óta két, talán legfontosabb igénye a megfelelő étkezés, és hogy legyen fedél a feje fölött. Bár a barlangokat és a mamuthúst már rég magunk mögött hagytuk, életminőségünk mai napig meghatározó eleme az, hogy mit eszünk, milyen körülmények között hajtjuk álomra a fejünket. Innen nézve már nem is olyan meglepő, hogy Európa egyik vezető tetőrendszereket gyártó vállalatcsoportjának meghatározó hazai márkája, a BMI Bramac és a kontinens legjobb éttermeit díjazó Michelin Kalauz által is elismert magyar séf, Sárközi Ákos egymásra talált, hogy együtt egy igazán izgalmas nyereményjátékot főzzenek ki.

Starok a tetőn és egy sztár a konyhapult mögött

Ahogy manapság egy különleges vacsora alkalmából nemcsak jóllakni szeretnénk, hanem izgalmas élményeket is keresünk, úgy a házunkkal kapcsolatban is túlmutatnak az elvárásaink azon, hogy megóvjon minket az időjárás viszontagságaitól. Akik pedig szimplán a legjobbat keresik, a BMI Bramac Star tetőcserepei között érdemes válogatniuk. Ezek jelentik ma a betoncserépgyártás csúcsát. A Star modellek egyedi szendvicstechnológiával készülnek: az erős, nagyobb szemcsés betoncserép testre finom szemcseszerkezetű cementpép-réteg kerül, amit a speciális felület tesz különlegesen simává és csillogóvá. Az eredmény pedig egy, a szennyeződésekkel és az extrém időjárási körülményekkel szemben is ellenálló tetőcserép, melynek szépsége a kerámia fedésekkel vetekszik.

bmi_bramac_oszi_kampany_logozott_kep_02_1.jpg

Egyedi élmények a BMI Bramac jóvoltából

A jelenlegi körülmények között talán minden eddiginél jobban vágyunk arra, hogy egy kicsit kiszakadjunk a mindennapokból és csak az élvezetekre koncentráljunk. Persze örömet tud szerezni nap végén az is, ha a családunkkal vacsorázunk az otthon melegében, de micsoda élmény egyszer kiöltözni és beülni egy nem is akármilyen étterembe! A Textúra étterem egy magasabb szintre emelte a magyar gasztronómiát, Sárközi Ákos képzeletének pedig csak a csillagos ég szab határt. Ezt a csillagos eget ráadásul? a BMI Bramac Star tetőcserepei alkotják, melyek ezúttal inspirációként szolgálnak újabb mesterművek létrehozásához.

Kóstoljon bele az ötcsillagos életérzésbe

A BMI Bramac október 31-én lezárult őszi nyereményjátékában az ötcsillagos tetőmegoldások mellé ötcsillagos gasztroélmények társulnak: a részvétel feltétele legalább 1000 darab Star kategóriás alapcserép és 100 ezer forint értékű tetőtartozék vásárlása volt. A tíz szerencsés nyertes és kísérője számára Sárközi Ákos egy exkluzív, zártkörű vacsorát adott éttermében – a csak erre az alkalomra tervezett, a tetők ihlette ötfogásos BMI Bramac Star menüsort maga a séf prezentálta vendégeinek.

Mennyei fogások játékosan tálalva

Benned is felmerült, hogy mit keres egy tetőcserép az étkezőasztalon? Nem árt szabadjára engedni a fantáziánkat, ha szeretnénk pontosabb képet kapni róla, hogyan is fonódhat össze egy menü a tetők világával. Kezdjük azzal, hogy magunk elé képzeljük a háromféle formájú Star betoncserepet a síktól a hullámosig, majd végigpörgetjük a színeket. Izgalmas felületek és árnyalatok, melyek remek inspirációt adnak a különleges textúrájú fogásokhoz, ahogy a tetősíkok jellegzetes sziluettje is formai játékokra késztetheti a séfet. Hogy mi mindent fog megálmodni és megalkotni a Michelin-csillagos séf, egyelőre legyen az ő titka, de az biztos, hogy a Római Star, Platinum Star és Tegalit Star a gasztronómia világában is izgalmas lehetőségeket nyújtanak.

fb_car_02.png

Tökéletes tetők és tökéletes tányérok

Ahogy egy étel, úgy egy tető minősége is két fontos összetevőn múlik: a gondosan válogatott alapanyagokon és az elkészítéshez szükséges szaktudáson. Fontos azonban, hogy ne csak a fő elemre koncentráljunk. Csak tetőcserépből még nem lesz tető, ahhoz szükségesek a különböző rendszerelemek is – ezért is teszteli a BMI Bramac együtt a komplett tetőrendszereket. Egy hosszú távon is tartós tetőhöz tehát tartozékokból is a legjobbat éri meg választani, ugyanúgy ahogy egy fogás is csak akkor lesz teljes, ha a legkisebb eleme is tökéletesre sikerül. Sárközi Ákosnak köszönhetően azonban már azt is tudjuk: egy csillogó Star tetőcserépre építve nemcsak csúcskategóriás tetők, de lenyűgöző menüsorok is alkothatók.

Repülj vissza a csillagok közé, és olvasd el Star tetőcserepeinkről szóló cikkünket, hogy könnyebben tudj választani!

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása