Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2021. június 28.

Hotelcsodák a jól megérdemelt pihenéshez

Bár egy hosszú, „hotelmentes” időszakon vagyunk túl, a nyári hőség mindenkit arra sarkall, hogy elővegyük jegyzetfüzetünket és végre megtervezzük a jól megérdemelt pihenésünket. Most megosztunk veletek néhány igazán különleges üdülőhelyet a világ 3 pontjáról - látogassatok el velünk képzeletben, vagy akár négy keréken, repülővel ezekbe a mesés szállodákba! Kinyílik a világ!

hotelek_joteto_3.jpg

Hotel Lürzerhof - Ausztria

Ha szívesen utaznál külföldre, de a közeli célpontokat keresed, akkor a salzburgi Hotel Lürzerhof hamar a kedvenceddé válhat. A Budapestről 6 órás autóúttal elérhető szálloda tetejét a BMI 1150 m² zöldtetővel látta el, így bőven jut helyünk a reggeli kávé elfogyasztására, miközben a hegyekkel körbevett mesés tájban gyönyörködünk.

20200727-dji_0172-1024x687_1.jpg

Még több kép: luerzerhof.at

A hotel udvarában található tavak vízszigetelését BMI Villas termékek teszik időtállóvá, hogy a fürdéssel egybekötött pihenésünk még zavartalanabb legyen.

Kocsival csupán három órányira Lürzerhof-tól találjuk az álomvilágszerű, BMI Villas tetővel büszkélkedő Rogner Bad Blumau fürdőkomplexumot, melyen a Hundertwasser-házról is ismert Friedensreich Hundertwasser is dolgozott és mely egész évben igazi környezetbarát ” öko-üdülőhelyként” működik, megteremtve az ember és természet teljes harmóniáját.

Az igazi kikapcsolódásért hajlandó lennél akár többet is utazni? Tarts északnak!

Patrikki Club - Oroszország

 patrikki_atmeretezett.jpg

Nézd meg a téli évszakban is!

2000 km-re utazva az osztrák hoteltől egy tűlevelű erdő közepén elterülő tó partján találjuk magunkat: Szentpétervártól 60 km-re rejtőzik Patrikki Club, mely egy kis finn faluról kapta a nevét, és a stílusa is hűen tükrözi az északi házak hangulatát. A pihenésre vágyó péterváriak nyaralói egy apró falvat alkotnak a klub körül.

A mesébe illő táj azonban sok építészeti kihívást rejtett: a Club ki volt téve a hideg teleknek, erős széllökéseknek és hóviharoknak is, napfényből viszont csak kevés jutott. Ennek ellenére az épület helyiségei barátságos, meleg légkört biztosítsanak a vendégek számára, miközben a működése energiatakarékos marad.

A csodás kilátást és a nyitott, fényes tereket nagy üvegfelületekkel biztosították, így kevésbé komfortos időben is gyönyörködhetünk a lenyűgöző tájban, miközben egy kellemes, ellazító orosz teát szürcsölgetünk.

A tetőkön a BMI Braas EVO stílusos modern tetőcserepeit használták, melyek ellenállnak az orkánoknak és még az esőcsepegés hangját is tompítják, így nemcsak a nappalaink telnek majd itt békében, de álmunkat sem zavarja meg semmi.

Szentpétervár után húzzuk fel a fapapucsot és utazzunk nyugatabbra!

Hilton Hotel Amsterdam - Hollandia

img_3296_1.JPG

Reggelire palacsinta, ínycsiklandó sajtkóstolás, bringatúrák – Hollandia megannyi csodás élményt tartogat a számunkra! Már csak az időt kell rászánni, hogy mindenbe bele tudjunk kóstolni, ehhez pedig jó lenne gyorsan letudni a szállodai bejelentkezést, hogy aztán tekerhess egyet Amszterdamban!

Az Amsterdam Airport Schiphol Hilton hotelét egy fedett sétány köti össze a Schiphol repülőtér termináljaival, sok időt megtakarítva így a szálloda vendégeinek, akik sokszor a hosszú repülőút után a legkevésbé sem szeretnének még a szállásig is sokat taxizni. A 2015-ös felújítása óta egy teljesen új, modern köntösben várja azokat, akiket az utazási láz egyenes a holland fővárosig vitt.

A fényűző épülethez modern tető illik, ezért az új Hilton Hotel Schiphol felújításához a BMI Group által kifejlesztett Noxite Eco-Active® bitumenes zárólemezt választották, mintegy 2000 m² -en: ez az úgynevezett "szmogevő tető" hozzájárul a levegő minőségének javításához, a technológiának köszönhetően pedig a tető élettartama is hosszabb. A Hilton Hotel további fejlesztéseihez pedig a BMI egy zöldtető kialakításához is előkészítette a terepet.

Szívesen utaznál még velünk, vagy csak gyönyörködnél szebbnél-szebb tetőkben? Mutatunk párat!

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása