Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2021. április 06.

Zöld oázisok, hófödte könyvtárak és szmogevő tetők a ringben

A Nagymecset Abu-Dzabiban, a milánói Vodafone Village, a torontói Maple Leaf Gardens vagy épp a manchesteri Woodward Place – mi bennük a közös?

Járd be velünk a világot és fedezd fel azokat a különleges épületeket, amelyeket a BMI technológiája tett teljessé.

kedvenc_tetoink_bmi_bramac.jpg

Az Abu-Dzabi-beli Nagymecset

joteto-blog-abu-dhabi-sheikh-zayed-nagymecset.jpg

Zájed sejk mecsetje az Egyesült Arab Emírségek második legnépesebb városában található és a harmadik legnagyobb látogatható mecset a világon. Építése 13 évig tartott, melyben több mint 3000 munkás és 38 vállalat vett részt. Építészeti stílusát tekintve keveredik benne a marokkói, a perzsa, illetve az arab stílus is. A vízszigeteléshez BMI Siplast termékeket használtak.

Nyugat-Ázsia után tegyünk egy kis kitérőt Kanadába!

Maple Leaf Gardens, avagy Puckingham Palace

joteto-blog-maple-leaf-gardens-toronto_canada.jpg

A hamisítatlanul kanadai Maple Leaf Gardens Toronto belvárosában, a Carlton és a Church utcák kereszteződésében található. Eredetileg a sárgatéglás épület a maga idejében a legkorszerűbb fedett aréna volt, amelyet a Toronto Maple Leafs hokicsapatának építettek 1931-ben, és egészen 1999-ig adott a csapatnak otthont.

Az épület helyszínt adott sport- és politikai eseményeknek, illetve koncerteknek is: vendégül látta többek között Jimi Hendrixet, Elton Johnt, Elvist és a The Beatlest. A téglalap alakú betonvázzal és födémpadlóval készült, egyszerű esztétikájú, áramvonalas épület az Art Deco és Art Moderne stílusjegyeit tükrözik.

Amikor a Maple Leaf Gardens kupoláján az egyrétegű PVC tető 25 éves hasznos élettartama lejárt, a csarnok kétrétegű vízszigetelést kapott SBS modifikált lemezzel és Noxite Eco-Active zárólemezzel, így segít megtisztítani Toronto városi levegőjét.

Hogyan alkalmazták Libanon legnagyobb gátjának vízszigetelésekor a BMI Siplast bitumenes lemezt? Olvasd el cikkünket!

Most pedig irány Európa!

Vodafone Village, Milánó

vodafone.jpg

A Vodafone Village fotovoltaikus (napelemes) kertjében a panelek az építészeti stílusnak megfelelően lettek felrakva és így a napenergiát kiegészítő energiatermelésre használják fel. A 27.000 négyzetméteres üvegfelület egész nap természetes fényt biztosít az irodának, és csökkenti a nyári légkondicionálás energiaigényét.

A komplexum ökotechnológiai szempontjait figyelembe véve a vízszigetelést a Noxite Eco-Active szmogevő lemezek biztosítják a kb. 3000 négyzetméteres tetőfelületen.

Woodward Place, Manchester

joteto-blog--woodward--place-manchester.jpg

A manchesteri Woodward Place esetében is a Noxite Eco-Active lemezeket használták, amikor korábbi, beázásra hajlamos tetőszerkezet már cserére szorult. A technológiával nemcsak egy korszerű fedést nyertek az ott lakók, hanem a tető által megtisztított levegőt is, hiszen az épület Manchester városközpontjának közelében található, ahol a légkörben az átlagosnál magasabb a levegőszennyezés.

Az Oodi Könyvtár

oodi_july_2019_6.jpg

A helsinki központi könyvtár – vagy ahogyan az építészek nevezték: az Oodi, vagy Odoo (magyarul óda) – nemcsak 100 000 könyvnek ad otthont, hanem egy egyedülálló kulturális élményt nyújtó építmény is. 2018-ban épült, a finn függetlenség 100. évfordulójára.

Ha megnézzük az épületet, olyan érzésünk van, mintha egy hófödte hegyláncot látnánk, tetőszerkezetéhez pedig a BMI Siplast Paradial S termékét használták.

A termék egyedülálló, átlátszó fehér színével még inkább erősíti a havas táj benyomását.

Az Oodi nemcsak nappal, de éjszaka is különleges látványt nyújt, így azt ajánljuk, látogasd meg egyszer, amint módodban áll!

Ha az északi országok szerelmese vagy, nézd meg a svédországi Haverdalban található szélmalmot is, amelyet egyrétegű vízszigetelő membránnal újítottak fel!

Zöldnegyed, Graz

joteto-blog-bmi-oesterreich-green-city-graz.jpg

A Graz délnyugati részén található lakóövezet a Szent Márton-kastély üdülőterületének és a Buchkogel erdős dombjainak közvetlen közelében helyezkedik el.

Több mint 300 lakás található itt, mintegy 26 000 m2 területen. A lakásokhoz terasz is tartozik, a tömbök dinamikus összképét pedig a kifelé billentett mellvédek adják.

Különlegesek és figyelemfelkeltőek a BMI Villas termékekkel telepített zöldtetők, amelyeknek időjárás-, víz- és hőmérsékletszabályozó hatásuk van.

Jótető tipp: Mi a zöldtetők titka? Kukkants be ide!

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása