Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2020. szeptember 29.

Az ősi építőanyagoktól a modern csillagokig

Megmutatjuk a legkülönlegesebb tetőcserepeket

Ahány háztulajdonos, olyan sokféle ízlés és választás. Egy azonban biztosan közös mindannyiukban: a minőség és az időtállóság az egyik legfontosabb, ha egy új otthonról van szó. 

Most megmutatjuk, mik azok a különleges tulajdonságok és technológiák, amelyek nemcsak egyedivé, de biztonságossá és strapabíróvá teszik a BMI Bramac tetőcserepeit, így biztosítva az otthon töltött gondtalan perceket.

bramac_star_tetocserepek.jpg

Stabil társ évtizedeken át

Mielőtt még belemerülnénk a különleges tetőcserepek rejtelmeibe, idézzük fel, miért is szeretjük annyira a betoncserepeket! A tetőfedő anyag gyökerei egészen az 1800-as évekig nyúlnak vissza, az első betoncseréppel fedett tetők Bajorországban készültek a 19. században. 

Rendkívül strapabíró, kopásálló, masszív és az elemeknek ellenálló építőanyagról van szó, amely nehezen törik és mivel természetes alapanyagokból áll – cement, homok és víz – környezetkímélőVízfelvétele minimális, ami több szempontból is kedvező tulajdonság: tökéletes fagyállóságának köszönhetően igen tartós, és mivel nem változik a nedvességtartalma, nem ingadozik a tömege sem.   

Beton a tetőn, beton a falon, beton a konyhában… Ha kíváncsi vagy, milyen sokoldalúan használható a beton egy házban, kattints! 

A határ a csillagos ég

A már említett előnyöket, a beton jól ismert ellenállóságát egyesítette a finom megmunkálású, csillogó felülettel a BMI Bramac Star tetőcserepeiben. Az innovatív tetőcserepek alapját a nagyobb szemcsés, anyagában színezett betoncserép adja, ezzel biztosítva a termék tartósságát. A szendvicstechnológiának köszönhetően erre a masszív alapra kerül egy finom szemcseszerkezetű cementpép réteg, majd az a különleges bevonat, ami a kerámiára jellemző sima, fényes felületet eredményezi. 

bmi_bramac_star_tetocserepek_romai.gif

A Star tetőcserepek széles választékban, 3 formában és 8 színben érhetőek el, így bármilyen típusú és stílusú házhoz megtalálható az, amellyel harmonikus tető hozható létre. A Római Star rubinvörös, téglavörös, antracit és sötétbarna, a Tegalit Star platina, ébenfekete és ezüst metál, a Platinum Star ezüst metál és barna metál színekben kapható. 

Még többet szeretnél tudni? Irány weboldalunk, ahol saját tetődet is megtervezheted! 

Innovatív és trendi

Lapos- vagy magastető? Nem egyszerű dönteni, azonban a kis hajlásszögű tető hidat képez a két lehetőség között. De vajon mi kerüljön így a tetőre?  

A BMI Bramac a 15°-nál alacsonyabb tetőhajlásszögre kifejlesztett 7° Protector tetőcserepeinek kialakítása letisztult és stílusos, emellett hordozzák a beton cserépfedés minden egyéb előnyét is: időtálló, mérettartó, és akár 7 decibellel jobban csillapítja a zajt más tetőfedőanyagokhoz képest. 

bmi_bramac_7_fokos_tetocserepek.jpg

Tudtadhogy tetőcserepeinket valós időjárási viszonyoknak kitéve teszteljük a BMI Technical Centerben? Ha kíváncsi vagy, nézd meg a szélcsatornát és a töréstesztet!

Évezredes klasszikus

A kerámiának évezredekre visszanyúló múltja van, természetes anyaga könnyen hozzáférhető, hisz az agyag az egész Földön elterjedt, előállítása környezetbarát, és bontása után sem keletkezik veszélyes hulladék, sőt, akár újrahasznosítható is. Masszív, az elemeknek ellenálló, fagyálló és légáteresztő anyag, hőtechnikai tulajdonságai kedvezőek és rendkívül tartós is.  

A megfelelő vízzáráshoz azonban fontos, hogy precíz, pontos munkával, tökéletesen illeszkedő hornyokkal kerüljön a tetőre.  

bmi_bramac_keramia_tetocserepek.jpg

A BMI Bramac elegáns Smaragd kerámiacserepei ötvözik a modern technológiát az ősi anyagfelhasználással, a változatos színekkel – gesztenye és teakfa selyemfényű, antracit matt és ébenfekete magasfényű – pedig egyedi karaktert kölcsönöznek az otthonoknak. 

Az összes tetszik – hogyan válasszak? 

Tulajdonosként nem könnyű eligazodni a tervrajzok és szakkifejezések tömkelegében, azonban a megbízható szakemberek nagy segítségünkre lehetnek a megfelelő és nekünk tetsző rendszerelemek kiválasztásában. Ebben nyújtanak támogatást a BMI Bramac magasan képzett, elismert Rendszermesterei. 

Emellett nem árt tisztában lennünk azzal is, hogy nemcsak a tetőfedésnek, hanem a teljes tetőszerkezetnek egységes egészként kell működnie, amely a vízszigeteléstől a hőszigetelésen át a teherbírásig egyaránt maradéktalanul kielégít minden követelményt” – tanácsolja Viniczai Róbert a BMI Bramac alkalmazástechnikai vezetője. 

Ha bizonytalan vagy, esetleg máris egy határozott döntésre szántad el magad, vedd fel velünk a kapcsolatot! 

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása