Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2020. július 27.

Minden jó tető mögött egy jó szakember áll

Rendszermestereink az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázaton

Ahány tető, annyi igény és történet. Valami azonban biztos: egy jó tetőfedő munkája és tudása elengedhetetlen ahhoz, hogy az elképzelések és a szakértelem találkozhasson, hiszen így válik a házból olyan otthon, amely hosszú évtizedekig örömet hoz lakóinak.

A tetőfedés során alkalmazott szakértelem nem csak az elégedett tulajdonosok mindennapjaiban csúcsosodik ki, hanem az olyan megmérettetéseken, mint az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázat. Rendszermestereink állandó résztvevők, idén a magastető szekció betoncserép fedés kategóriában Kovács Sándor különdíjat, Kövecses Tamás kategóriadíjat nyert. Ennek kapcsán avattak be minket egy rekordsebesség alatt tervezett és kivitelezett ház, illetve egy komplett tetőcsere részleteibe.

Szakembert a referenciáiról

Kövecses Tamás egy olyan ház munkálataiban vett részt, amelynek építése hihetetlenül rövid idő alatt valósult meg, a tulajdonos pedig profi szervezéssel mozgatta a mestereket. Az építkezés májusban kezdődött, a lakók a karácsonyt már az új otthonukban tölthették.

emsz_nivodij_kovecses_tamas_2.jpg

„A tulajdonos tudta, hogy magas minőségben dolgozunk, mert itt, Rábapatonán már sok tetőt készítettünk, így akadt referencia, amit meg tudott nézni” – mondta Tamás arról, miért éppen rá gondoltak.

A fafödémmel készült házon, a 30 fokos, öt különálló gerincmagassággal rendelkező tető fedését a Duna Merito Plus tetőcserepekkel végezték el, amely BMI Bramac rendszerelemekkel egészült ki. Tamás azt javasolja, hogy a gyártó saját rendszerelemeit részesítsük előnyben az utángyártott tartozékokkal szemben, hiszen a gyári alapanyagok minősége garantált, illetve így azon sem kell aggódnunk, vajon kompatibilisek-e egymással. Az alacsonyabb minőségű kiegészítők megrongálódása miatti kár sokkal nagyobb lehet, mint amennyit a kiegészítők árán spórolhatunk.

„A tetősíkok szabályossága, az élek és a gerincek egyenessége a pályázó névjegye” – méltatta a kategóriadíjas munkát az ÉMSZ.

emsz_nivodij_gif_kovecses_2.gif

Jó szakember, időtálló otthon

Amikor életünk egyik legnagyobb beruházásába vágunk bele – legyen szó házépítkezésről vagy a már jól megszokott otthonunk felújításról – fontos, hogy minden részlet a legnagyobb szakértelemmel kerüljön a helyére. Ha egy megbízható tetőfedő kezében tudhatjuk a munkát, nem csak a tető alatt eltöltött évek, de az építkezés, felújítás menete is nyugodtan telik majd.

„A jó szakembert a munkáiról ismerhetjük meg” – foglalja össze röviden Kövecses Tamás. „Ha tehetjük, ne csak képről nézzük meg az eddigi referenciáit, hanem esetleg hallgassuk is meg annak a tulajdonosnak a tapasztalatait, akinek már készített tetőt.”

Sok múlik az apró részleteken is egy ilyen együttműködés során – Tamás például szívesen mutatja meg környékbeli házon vagy az irodájában lévő bemutatódarabokon, hogyan néznek ki alkalmazás közben a különböző tetőcserepek.

Egy tetőszerkezet újjászületése

Kovács Sándor egy közel 40 éves palatető cseréjére vállalkozott egy túrkevei házon, amelyen a tetőfedő anyag és a csatorna is elöregedett. A tulajdonos évekig gondolkodott a felújítás irányain, bizonytalan volt abban, vajon tényleg olyan lesz-e a háza a munkálatok után, amilyennek megálmodta, de végül teljes mértékben olyan eredmény valósult meg, ahogy azt elképzelte.

emsz_nivodij_kovacs_sandor_haz.gif

Kovács Sándor felvételei

„Kihívás volt, hogy az alsó épülettetőnek eltérő hajlásszöge volt. Emellett az addig csak utca felőli részen kontyolt tetőből egy teljesen kontyolt tetőt készítettünk” – avatott be Sándor a részletekbe.

A felújítás a Tectura Thermo Protector tetőcserepekkel és BMI Bramac rendszerelemekkel valósult meg, a tető pedig 35 fokos hajlásszögű lett.

emsz_gif_nivodij_kovacs_2_1.gif

Javaslatok tetőfedőnek

Az alkalmazástechnikai szabályok magas szintű ismerete és betartása, a tartozékok szakszerű beépítése elengedhetetlen egy jó pályázathoz, de mire figyeljen még, aki ilyen megmérettetésre adja a fejét? „A minőségi munkát minőségi anyagokkal kell tálalni. Ne sajnáljuk az időt jó felbontású, részletes képek készítésére, ami azzal jár, hogy időről időre meg kell állni, dokumentálni az épületet. Ha látunk az adott házban fantáziát, már a munkafolyamat elejétől rögzítsük a különböző lépéseket, részeket” – tanácsolja Kovács Sándor.

Ha kíváncsi vagy a pályázat többi munkájára, kattints az ÉMSZ videójáért!

Ezúton is gratulálunk szakembereinknek – Sándor és Tamás mellett oklevelet kapott Wágner Gáspár Rendszermester és Rátkai Gábor, aki BMI Bramac rendszerelemekkel dolgozott. A tulajdonosoknak pedig sok örömteli percet kívánunk az otthonaikban!

A tulajdonos szemszögéből

Mennyire nehéz meggyőzni egy tulajdonost, hogy az ő házával nevezzen egy szakember egy díjra? Tamás egy személyes történettel válaszolt: „A tulajdonosok általában büszkén megmutatják másnak is az elkészült tetőt, ha pályázaton indulok, izgulnak, érdeklődnek. Volt már olyan is, amikor első díjat nyertem egy tetővel, hogy a tulajdonos örömében szinte sírva fakadt. Hozzá kell tennem, hogy én is büszke lennék, ha a házamon egy díjnyertes tetőfedő dolgozna.”

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása