Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2020. június 29.

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők kora!

A környezettudatos szemlélet az életünk több területén is egyre fontosabbá válik. Legyen szó életmódról, utazásról, vagy étkezésről, számos alternatívát találunk arra, hogy környezeti szempontból felelősen válasszunk. Sőt, otthonunk tervezésénél is megjelenik ez a nézőpont. A zöldtetők és napkollektorok telepítésén túl lapostetőnk is hozzájárulhat a környezetünk védelméhez, ugyanis a BMI Villas legújabb fejlesztése, a Noxite bitumenes lemez segít a levegő tisztításában.

noxite_dan_epulet.gif

A klímaváltozás hatásai, például a gyakoribb hőhullámok, vagy a hosszabb esőzések már a mindennapokban is érezhetőek, emellett a leginkább városainkra jellemző káros környezeti tényezők (szennyezett levegő és a zöldterületek hiánya) is kellemetlenségeket okoznak. Az autók kipufogógázaiként, illetve az ipari termelés során keletkező nitrogén-oxidok egyre nagyobb mennyiségben vannak jelen a légkörben. Ezek a részecskék nem csak a környezetre károsak, hanem az emberek által belélegzett levegőt is mérgezik. A problémák kezelésében, az új technológiáknak köszönhetően, az épületeknek is nagy szerepük van. A BMI Villas már hazánkban is kapható innovatív megoldása, a lapostetőkön alkalmazható Noxite Eco-Active bitumenes lemez úgy járul hozzá a fenntarthatósághoz, hogy ezeket a káros anyagokat a napsugarak segítségével átalakítja a környezetet nem terhelő sókká, amelyeket a következő eső mos le a tetőről.

noxite_website_kep_idojarasi_3.jpg

A lemezek 100%-ban újrahasznosítottak: a tetőfelújítások során begyűjtött és speciális eljárással feldolgozott bitumenből készülnek, jelentősen csökkentve ezáltal a gyártási folyamat CO2 terhelését. Emellett, a bevonat világos színének köszönhetően jelentős mértékben visszaveri az UV-sugarakat. Használatával a tetők felületi hőmérséklete és a környezeti hőterhelés is alacsonyabb marad, így csökkenthetők a nyári hűtési költségek.

Nézzük a gyakorlatban!

„Az egyszerűen használható, gyorsan hegeszthető lemez alkalmazható új tetőkhöz és tetőfelújítások esetén is, de kiváló választás nemcsak lakóterületek, hanem ipari épületek tulajdonosai számára is, ugyanis biztonságos megoldást nyújt nagy igénybevételű, rezgéseknek kitett tetőszerkezetek szigetelése esetén is” – mondja a használatáról Máriáss László, a BMI Villas alkalmazástechnikai szaktanácsadója. De lássunk néhány példát azok közül az épületek közül, akik Noxite lemezt alkalmaztak!

Koppenhága, reptér

villas_blog_noxite_koppenhagai_repter.jpg

A dániai repülőtér vállalatának társadalmi felelősségvállalási (CSR) stratégiájának fókuszában áll a reptér környezetének tisztán tartása, így a vízszigeteléshez egyértelmű választás volt Noxite Eco-Active lemez, mely a nitrogén-oxid koncentrációját csökkentve javítja a levegő minőségét. Az épületegyüttes B3-as csarnokának tetejét 320 m² területen fedtük le a szmogevő lemezekkel.

Toronto, Maple Leaf Gardens

villas_blog_noxite_toronto_maple_leaf.jpg

Az épületet Kanada egyik jelentős építészirodája, a Ross and Macdonald tervezte. Az 1931-ben megnyitott épület eredetileg a Toronto Maple Leafs hokicsapat főhadiszállása volt, ma már egyetem, illetve szupermarket működik benne. Az korábban egyrétegű PVC lemezzel fedett, felújításért kiáltó 10 000 m² terület kapott 2011-ben új, kétrétegű vízszigetelést SBS modifikált lemezzel és Noxite Eco-Active zárólemezzel.

Ashford, William Harvey Hospital

villas_blog_noxite_uk_william_harvey_korhaz.jpg

Az Egyesült Királyságbeli William Harvey kórház korábbi, fémlemezzel borított teteje javításra szorult, amihez hosszú élettartamú, gyorsan használható, de alacsony karbantartási igényű és rugalmas megoldást kerestek, amivel változatos tetőformákat is lehet vízszigetelni. Így esett a választás a kiváló teljesítményjellemzőkkel bíró Noxite lemezre, amivel a kórház 1,500m²-es tetejét újították fel.

Ha kíváncsi vagy további információkra és referencia fotókra, látogasd meg weboldalunkat, projektre szabott egyedi ajánlatokért pedig fordulj bátran Szaktanácsadóinkhoz!

 

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása