Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2019. október 28.

A tetőcserepek sztárjai

Melyek a legfontosabb szempontok a tetőcserép kiválasztásánál? A kiemelkedő vízelvezetés és az ellenállóság minden időjárási körülménnyel szemben? Vagy a tartósság és a hosszú távú, több évtizedes garancia? Igen, ezek ma már szinte alapelvárások, de amikor álmaink otthonára gondolunk, nem ezek fogalmazódnak meg bennünk elsőként. Azt szeretnénk, hogy a cserép tökéletes harmóniában legyen az épülettel, a tető pedig koronázza meg házunk szépségét.

Hiszen a tető amellett, hogy megvédi otthonunkat a külső elemekkel szemben, stílusával és kialakításával meghatározza az épület egészének megjelenését. Nem véletlen, hogy a védelmi képességek és az esztétikum általában megosztva szerepelnek az első helyen a tulajdonosok prioritásainak listáján, amikor a nagy döntés előtt állnak.

tectura_thermo_protector_antracit_jpg.jpg

Esztétika és/vagy ellenállóság?

Sokszor úgy tűnhet, hogy a praktikum és a szépség szempontjai ellentmondanak egymásnak – ahogy egy ragyogó estélyiben nem megyünk kirándulni, úgy túrabakancsban sem készülünk bálozni. Otthont azonban évtizedekre választunk magunknak, és nincs lehetőség cserélgetni az „alkalmi” és a „hétköznapi” tetőcserepeket. Nem köthetünk tehát kompromisszumokat, így olyan megoldást kell keresnünk, amely minden szempontból kielégít minket. Erre az igényre válaszolnak a BMI Bramac legújabb, Star tetőcserepei, melyek egy termékben egyesítik a betoncserép kiemelkedő ellenállóságát a kerámia tetőcserepekre jellemző megkapó, fényes és sima felülettel.

Az innovatív, Star-bevonattal ellátott cserepek a tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselik. Mit jelent ez a gyakorlatban? A válaszhoz pillantsunk be a cserép szerkezetébe!

A titok a részletekben rejlik – és az orr-részen

A Star cserepek egymásra épülő rétegekből készülnek: ezt nevezzük szendvicstechnológiának. A nagyobb szemcsés, anyagában színezett betoncserép testre először egy finom szemcseszerkezetű cementpép-réteg kerül, amely megbízhatóan eltömíti a nyitott pórusokat, majd a felületi bevonati réteg. Mindez együtt egy különlegesen sima és fényes cserépfelületet eredményez.

Magyarországon egyedülállóan a Tegalit Star cserepeket a szennyeződések megtapadása szempontjából kritikus orr-részén is ugyanolyan felületkezeléssel látják el, így biztosítva a hosszú távon is kiváló​ védelmi képességét és színstabilitását, szélsőséges időjárási körülmények között is.

A tetőcserepek ötven árnyalata

Miután megtaláltuk megfelelő anyagú tetőcserepet, következhet talán a legnehezebb feladat: a szín kiválasztása. A Star tetőcserepek két típusban is elérhetőek: a Római Star tető​cserepek 4 színben (téglavörös, rubinvörös, sötétbarna, antracit árnyalatban), a Tegalit Star​ tetőcserepek pedig 5 változatban (terrakotta, vörösbarna, platina, ezüst metál, ébenfekete) kaphatók.

A te házadon melyik mutatna a legjobban?

bmi_star_blog_1_1200x628.jpg

Nem is olyan könnyű a választás? Számos tulajdonosnak okoz kihívást a döntés, hiszen a tetőcserepeknek több tényezővel is érdemes összhangban lennie: a hatósági előírásoktól a ház stílusán át a vakolat típusáig és árnyalatáig. Ha szükséged lenne egy kis segítségre az ideális szín kiválasztásához, segítünk eligazodni: szakértőnk segítségével megmutatjuk, mi az az 5 szempont, amit érdemes figyelembe venned.

Ha a sötétebb színű cserepek tetszenek, mint például a mostanság divatos antracit, ébenfekete, vagy a sötétbarna, már nem kell tartanod attól sem, hogy túlságosan felmelegítenék a tetőteret. Ugyanis a sötét színek esetében a Thermo Protector technológia segít visszaverni az infravörös sugárzás egy részét ezáltal korlátozva a tetőfelület és a tetőtér túlmelegedését.       

bmi_star_blog_3_1200x628_1.jpg

Amennyiben még több részletre is kíváncsi vagy a Star tetőcserepekről, vagy szívesen megnéznéd őket élőben is, fordulj bátran Tanácsadóinkhoz, akik a tetőépítéshez és felújításhoz kapcsolódó kérdésekben örömmel segítenek.

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása