Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2019. május 22.

Finom anyag lenne a beton? Bizony, lehetséges

Noha a beton néhány éve már jelen van a belsőépítészetben és a lakberendezésben is, sokan még mindig úgy gondolnak rá, mint egy nehézkes, rideg és hideg anyagra, ami csak arra jó, hogy szürke házfalakat, vagy porosodó kocsifelhajtót készítsenek belőle. Pedig a beton mára a belsőépítészek és dizájnerek egyik kedvenc anyagává vált, hiszen kis hozzáértéssel nagyon szépen lehet vele dolgozni és meglepően légies tárgyakat lehet alkotni belőle.

shutterstock_1182261172.jpg

Belsőépítészet: a beton beltéri felhasználása természetesen nem illik minden lakberendezési stílushoz. Elsősorban a minimalista otthonokhoz passzol, hiszen formálhatóságának dacára mindig van egyfajta indusztriális hangulata. A belsőépítészek viszont csodálatos kandallókat, vagy akár teljes fürdőszobákat álmodnak meg betonból, ahol betonból készül a kád, a mosdó, megismételhetetlen hangulatot adva ezzel a helyiségeknek. A betont akár alakíthatják úgy is, hogy terméskő-hatást nyújtson, így alkalmas lehet rusztikus hangulatú otthonok berendezéséhez is.

shutterstock_609404660.jpg

Reneszánszukat élik a betonból készült beltéri csempék, padlóburkolatok, amelyek izgalmassá teszik az enteriőrt. Egyedi motívumaikat egyaránt alkalmazhatjuk díszítésként és teljes falfelületen is.

-.jpg

Lakberendezés: talán sokaknak meglepő, de komoly rajongótábora van a betonból készült használati tárgyaknak, lakberendezési kellékeknek, sőt ékszereknek is. Stílusos tálakat, tányérokat lehet készíteni betonból, de csinálnak belőle akár faliórát, vagy virágkaspót is. Sőt, komplett tanfolyamok indulnak arra, hogy hogyan készítsünk betonból ékszereket, karkötőt vagy nyakláncot. A betonnal ugyanis egyáltalán nem nehéz dolgozni, hiszen önthetőségének köszönhetően tényleg csak a fantázián múlik, milyen formát hozunk ki belőle. Ráadásul nem csak a formákkal, de a felületekkel is lehet játszani: attól függően, hogy keverünk-e valamit a masszához, lehet teljesen sima, vagy dörzspapírszerűen érdes a betonból készült tárgyak tapintása. A beton tehát nem csak egyféle lehet: még a szerkezetét is meg tudjuk változtatni.

aerlox.jpg

Pont ezt a tulajdonságát használja ki a BMI Bramac legkönnyebb tetőcserepe, az Aerlox Ultralight Classic. Az innovatív technológiának, a speciális betonból készült, könnyített cseréptestnek köszönhetően 30 százalékkal könnyebb, mint hagyományos társai, felülete pedig annyira sima, hogy a szennyeződés szinte lepereg róla, ezért jóval időtállóbb, mint az eddig megszokott tetőcserepek.

Az Aerlox Ultralight Classic fényes felületének titka a szerkezetében rejlik, ami több rétegből épül fel. Ennek lényege, hogy egyesítik a nagyobb szemcseszerkezet miatti szilárdságot a finomabb szemcseszerkezet nyújtotta felületi simasággal. Mivel a két réteget még nedves állapotban helyezik egymásra, azok teljesen egybekötnek. Ez az összeolvadás tovább növeli a szilárdságot, miközben a két réteg főbb fizikai tulajdonságai, hőtágulása és élettartama is azonossá válik. A tetőcserép alacsony súlyát jól mutatja az adat, hogy az átlagos 10 db/m2 anyagszükséglet figyelembevételével egy négyzetméter tetőfelület mindössze 29 kilogramm, ami a cserépfedések közül a legkevesebb. Ráadásul kiválóan illeszthető a már meglévő BMI Bramac-rendszerekhez.

Amennyiben többet szeretnél megtudni a Aerlox Ultralight Classic betoncserepekről, vagy segítségre lenne szükséged a termékek kiválasztásában, összeállításában, keresd Tanácsadóinkat, akik örömmel állnak rendelkezésre tetőépítéssel és felújítással kapcsolatos kérdéseidben, és nézd meg a tetőcserép tulajdonságait bemutató animációnkat:

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása