Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2017. november 15.

Hogyan válassz szakembert?

Idegent beengedni a lakásunkba mindig kényes téma, főleg, ha építkezésről vagy felújításról van szó – mert akkor tartósabban lehet a házunk vendége az illető. Egy jó szakember viszont – aki pontos, megbízható, jó minőségű alapanyagokkal precízen dolgozik és még a költségvetésünkbe is belefér – aranyat ér. De hogyan találjuk meg?

0605.jpg

A család és barátok véleménye számít

Egy korábbi felmérés[1] szerint minden harmadik esetben elsőként a család és a barátok véleményét kérjük ki, utána a fórumokon (36%) és webshopokon (26%) gyűjtjük az információt. Vagyis jobb szeretünk első kézből ismerősöktől vagy hozzánk hasonló helyzetben lévőktől információt kérni, és csak utána keresni a neten. Ha viszont az ismeretségi körünkben nem találtunk olyan személyt, aki jó szakembert ajánlana, néhány referencia munka bekérésével közelebb kerülhetünk a jó döntéshez. De bárkit is kérjünk fel a munkálatokra, fontos, hogy minden esetben győződjünk meg arról, hogy a szakember vagy a kivitelező cég adatai online is megtalálhatók (vagy például egy gyártó cég ajánlott kivitelezői között szerepel). Ez azért fontos, hogy probléma esetén is tudjunk majd kihez fordulni.

Ha jó tetőt szeretnénk

A tető munkálataihoz mindenképp keressünk egy jól képzett Tetőfedőt, aki nem csak a tetőcserepeket tudja felhelyezni, hanem a tetőrendszer tartozékait is szakszerűen tudja beépíteni, legyen szó akár a tetőfóliáról vagy a legapróbb viharkapocsról. A tető kivitelezésével mindig képesítéssel rendelkező szakembert (tetőfedő, ács, bádogos) bízzunk meg, mert csak így lehetünk biztosak abban, hogy a tetőnk igazán tartósan és problémamentesen védi majd az otthonunkat. A BMI Bramac honlapján segítséget kaphatunk a szakember keresésében, például kikereshetjük a lakóhelyünkhöz legközelebb található Rendszermestert [Rendszermester: képzett, tapasztalt, szakember, akit a Bramac ajánl] akitől tanácsot vagy konzultációt is kérhetünk.

Érdemes annak is utána nézni, hogy az adott gyártó, akitől vásárolunk, milyen feltételekhez köti a garancia érvényességét, és pontosan mire vonatkozik az általa kínált garancia!

Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy túléljük a több hétig, hónapig tartó felújítást – amit a jól megválasztott szakembergárdával nem is lesz olyan nehéz átvészelni.

 bramac_2.jpg

[1] Bramac, Construma 2016.

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása