Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2017. június 23.

Így spóroljunk a klímaszámlán

Trendi lett a tetőtér – legalábbis egyre több padlásból válik nappali, konyha vagy háló. Azonban a tetőtéri hőingadozástól és a hűtés-fűtés számláktól még sokan ódzkodunk. Szerencsére mind a lakberendezésben, mind pedig az építéstechnikában egyre több olyan innováció jelenik meg a piacon, amikkel már nem elérhetetlen álom egy hangulatos, energiatakarékos tetőtér kialakítása. Lássuk, hogyan is néz ki ez a gyakorlatban! 

Szakmai alapokon

A jó tetőtér kialakításához elsősorban jó teherbírású födémre és tetőszerkezetre van szükség. „Ezt a két szerkezetet érdemes szakértővel, statikussal megvizsgáltatni” – javasolja Viniczai Róbert, a BMI Bramac termékmenedzsere.

blogbejegyzes_fodem_v2.jpg

Ezután gondoskodjunk a megfelelő hőszigetelésről, a hőszigetelt fedélszerkezet fölé pedig páraáteresztő tetőfóliát építsünk be, és gondoskodjunk a belső oldali párazárásról is, mert ellenkező esetben kis víztócsák jelenhetnek meg a plafonon, amit tévesen beázással azonosíthatunk.

Spóroljuk meg a klímahasználat 80%-át

Az épületek energiavesztesége leginkább a tetőknél jelentkezik, nyáron pedig ez a tér melegszik fel a legkönnyebben, ezért érezhetjük úgy, hogy a tetőterünk egy szauna. A klímára szükség van, de a legmelegebb hónapokban biztos nem örülnénk a villanyszámlánknak. A Construma Nagydíjas Bramac innováció, a °Cool tetőrendszer ebben igyekszik a segítségünkre lenni három lépcsős konstrukciójával, amely hatékonyságát németországi tesztekkel bizonyították.

  1. oCool SMART csomag – szakszerű átszellőzéssel 5 oC-os a csökkenés.
  2. oCool COMFORT csomag – hővisszaverő tetőcseréppel 7 oC-os a csökkenés.
  3. oCool PREMIUM csomag – a SMART és a COMFORT csomag oCool hőszigeteléssel kombinálva alkotja ezt a csomagot: a hővisszaverő tetőcserepek és az energiahatékony rendszerelemek alkalmazása és szakszerű beépítése akár 11 oC-os  csökkenést eredményezhet.

Ez jelentős energia- és anyagi megtakarítást jelent.

dji_0031.jpg

Viszlát, téli fűtésszámla

Eddig csak a hőségről beszéltünk – na de mi lesz velünk a tető alatt télen? A BMI Bramac Therm hőszigeteléssel télen sem kell a pénztárcánkba nyúlnunk, egészen pontosan ezzel a tetőrendszerrel 50%-át is meg tudjuk spórolni a fűtésnek. A szakszerűen megépített tetőrendszerünket korszerű fűtéssel és energiatakarékos berendezésekkel pedig még inkább költséghatékonnyá és környezetbaráttá tudjuk tenni – csak egy kis tudatos előre tervezés kell hozzá. 

A Construma Nagydíjas Bramac °Cool három lépcsője:

1. °Cool SMART:

  • Bármely BMI Bramac tetőcserép +szakszerű átszellőzés +Pro Resistant 140 2S fólia
  • Ezzel a csomaggal a nap folyamán csúcshőmérséklettől függően kevesebb mint 6 °C-os hőingadozás várható, és több mint 5 °C-os hőmérséklet csökkenést érhetünk el a tetőtérben.

2. °Cool COMFORT:

3. °Cool PREMIUM:

  • BMI Bramac Római Star antracit vagy Tectura Thermo Protector antracit cserép vagy sötétbarna + szakszerű átszellőzés + Pro Resistant 140 2S fólia + BMI Bramac Therm szigetelés
  • Ezzel a csomaggal már több mint 11°C-os hőmérsékletkülönbséget érhetünk el, a nap folyamán pedig minimálisra szorítható a hőingadozás (2°C), és még a csúcshőmérséklet is 7 órával kitolódik.

Többet szeretnél tudni? Látogass el a többmintcserép.hu oldalunkra.

 

(Tesztek által bizonyítva, Heusenstamm, Németország 2017. január)

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása