Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2017. december 08.

Tető stílusok, stílusos tető

Minimalista? Délvidéki? Hagyományos vagy ezek kombinációja? Te milyennek álmodtad meg álmaid házának tetejét?

Nemcsak a házunk, a tetőnk is rólunk beszél, a stílusunkat tükrözi. Míg évtizedekkel ezelőtt elsősorban a sötétbarna, hullámos fedőanyagok voltak a legkeresettebbek, az elmúlt három-négy évben a sík, egyenes vonalú felületek és a sötét, például az ébenfekete fedőanyagok számítanak divatosnak, a továbbra is népszerű vörös cserepek mellett. Természetesen a tető kinézetét a ház stílusa határozza meg, ezért már a háztervezés első pillanataiban érdemes tudni, hogy milyen tetőt képzeltünk el (amit pár kattintásból ITT meg is tervezhetsz).

Íme néhány stílusirány, ha tanácstalanok vagyunk!

Hagyományos – vidéki: A gyermekkort idéző piros tetőcserepek ma sem mentek még ki a divatból. A természet hangulatát és harmóniáját idéző színvilágával az új épületeken és felújított tetőkön is esztétikus látványt nyújthatnak.

Hozzá illő Bramac cserép: a BMI Bramac Reviva Protector tetőcserép ezt az évszázados hagyományt kelti új életre.

natura_plus.jpg

Délvidéki: A lágy, hullámos forma eleganciát sugall, ami hűen tükrözi a mediterrán hangulatot. A cserép sima felülete, lekerekített formája elegáns megjelenést ad az épületnek. Karakteres profilja összetéveszthetetlenül egyedi építészeti megformálást tesz lehetővé.

Hozzá illő Bramac cserép: a BMI Bramac Adria vagy a BMI Bramac Római Star tetőcserép Toszkána házait idézi.

adria_montano_2.jpg

Modern: A 21. század modern, minimalista építészetéhez közel álló időtálló stílus a letisztultságot és harmóniát jelképezi a sík, egyenes vonalú felületeivel.

Hozzá illő Bramac cserép: a BMI Bramac Tectura Protector tetőcserép színvilágával ehhez a modern építészeti igényekhez illeszkedik.

tectura_ebenfekete.jpg

A saját egyedi stílusunkat megtartva fontos, hogy arányaiban esztétikailag illeszkedjünk abba a miliőbe, ami körülveszi az otthonunkat, ezért érdemes figyelembe venni az épített környezet adottságait. Ezt sok esetben építési előírások, helyi jogszabályok is megkötik. Ugyanakkor vidéken és a városban is jellemző a stílusok keveredése, így ez az összehangolás könnyen megoldható.

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása