Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2017. július 28.

Tetőfedő anyagok – Miért válassz betoncserepet?

A beton legfontosabb erényei – főleg, ha vassal vegyítve készül – a stabilitás, a nagy teherbírás és az időtállóság. Számos jó tulajdonsága ellenére még mindig sokan ódzkodnak tőle, hiszen a betont régebben úgy ismertük meg, hogy durva, monstrum, nehéz. Azóta viszont eltelt néhány év(tized), és a beton átalakult valami újjá: nemcsak járdát vagy tartószerkezetet, de bútort, tálat és még ékszert is készítenek belőle. Nem csoda, hogy az építőipar ilyen széles körben használja ezt az anyagot.

beton_tetocserep_bramac.jpg

Az alábbi pontok mentén pedig megmutatjuk neked, miért is lehet jó döntés, ha beton tetőcserepet választasz: 

  • ellenálló: átlagosan 50%-kal nagyobb törőszilárdságot mutatnak az égetett anyag tetőcserepekkel szemben. 
  • színtartó: jóval hosszabban ellenáll az időjárás szélsőséges hatásainak és a Nap fakító erejének, így jobban megőrzi eredeti színét más tetőfedőanyagokhoz képest. 
  • környezettudatos: a betoncserepek gyártása energiahatékonyabb és 50%-kal kevesebb CO2 kibocsátással jár, mint más fedőanyagoké. 
  • fagyálló: például a Bramac betoncserepek 500 fagyás-olvadás ciklusra vannak tesztelve a kerámiacserepek általánosságban 25-re. 
  • mérettartó: egy-egy betoncserép mérete kevesebb mint 1 mm-rel tér el a sablonmérettől, szemben a kerámiával, ahol egy átlagos, 400 mm hosszúságú tetőcserép esetén 8 mm eltérés is megengedett. 
  • zajcsillapító: akár 7 decibellel jobban csillapítja a zajt más tetőfedőanyagokhoz képest. 

Ezen felül a betoncserép vízzárósága is kiváló, nagyon jól ellenáll a rendkívüli és szélsőséges időjárásnak. Ráadásul a nagy tömegű hó vagy jég sem tudja széttörni. 

Következő cikkünkben arról olvashatsz, hogy milyen tetőtartozékokkal érdemes ”felszerelni” a tetőt.

 

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása