Jótető blog

Megoldások pincétől a padlásig
2018. április 16.

A beton térhódítása a lakásokban

Az egyre gyakrabban használt betonszerkezetű épületek és betoncserepek mellett a modern lakberendezés egyik egyre népszerűbb, újra felfedezett anyaga is a beton. A minimalista, letisztult modern stílushoz kifejezetten illik, de tökéletesen passzol az egyre közkedveltebb indusztriál és loft stílusú otthonokba is.

shutterstock_706915402k.jpg

Mire és hol lehet használni

Kiváló burkolóanyagnak (padló, fal, mennyezet), lehet lépcső, lehet kopott hatású nappalifal, vagy helyettesítheti a csempét a falon. Nagyon jól működik, mint konyhai munkalap, masszív polc, látványos kandalló, vagy lehet a fürdőszobában modern kád vagy mosdó. Jól lehet használni akár kisebb belvárosi lakásokban, de nagyobb felületen és tereken is impozánsan mutat.

shutterstock_560655184k.jpg

A beton felszíne, attól függően, hogy milyen célra, milyen helyiségben használjuk, különféleképpen alakítható – csiszolással, színezéssel, lakkozással –, lehet például tükörsima és fényes felületű, enyhén csillámos vagy érdesebb, rusztikus kinézetű. Készülhet belőle csempe, nyomott mintás kivitelben is, ez esetben a természetes kőhöz hasonló hatás érhető el.

Milyen stílusba passzol?

A betonmegmunkáló eszközök fejlődése lehetővé tette a tökéletes betoncsiszolást, színezést, mintázást, így a beton ma az egyik legsokoldalúbb, tartós, gazdaságos anyag a piacon. Ha követelmény az elegáns, drága burkolat, a beton akkor is tökéletesen teljesítheti a feladatot. Legnagyobb előnye a tartóssága, kopásállóságban verhetetlen. 

shutterstock_262017149k.jpg

A nyers beton leginkább a minimalista stílusú enteriőrhöz passzol a legjobban, azonban mivel sokféleképpen kezelhető, és ezáltal különféle hatás elérhető, számos lakberendezési stílusban megtalálja a helyét. Nagyon jól mutat együtt fával rusztikus stílusba illesztve, vagy az indusztriál városi lakberendezés elemeként.

Monstrumból légies építőanyag

Bár a beton tetőcserép sokkal mérettartóbb, ellenállóbb, színtartóbb és fagyállóbb a kerámiához képest, súlya miatt még sokan ódzkodnak tőle. Nos, a technológia fejlődésével már erre a „problémára” – de inkább téves beidegződésre – is van megoldás, idén tavasztól kapható a Bramac Aerlox Classic könnyített betontetőcserép, amely a szokványos beton tetőcserepek súlyának csupán 2/3-át nyomja (ezzel a LEGkönnyebb Magyarországon kapható betoncserép), így a kevéssé terhelhető tetőszerkezetek felújításához kifejezetten ideális. Emellett pedig kiemelkedően hosszantartó védelmet nyújt a szennyeződésekkel és az időjárási hatásokkal szemben, miközben sima és fényes felülete megnyerő külsővel párosul.

aerlox_v2_1.jpgKapcsolódó cikkek:

A feliratkozásod nem sikerült. Kérlek, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál, köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És ne maradj le legújabb híreinkről, akcióinkról!

Elfogadom a hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárulok, hogy a BMI e-mailt küldjön nekem a legújabb akciókról, kedvezményekről, hírekről.

süti beállítások módosítása